VEȘTI BUNE 13 martie 2019

Curățenie de primăvară în parcul Regina Maria

de Administrator | 430 vizualizări

A început curățenia generală și igienizarea copacilor din parcul Regina Maria, anunță Primăria Făgăraș. Totodată, edilii anunță intenția de a moderniza parcul și de a-l transforma într-un adevărat loc de relaxare pentru făgărășeni.

„Încă de săptămâna trecută, angajații Primăriei au început curățarea și tăierea copacilor uscați. Vreau să subliniez faptul că toți copacii care au fost tăiați erau uscați și reprezentau un pericol pentru trecători. Curățarea parcului va continua și în această săptămână”, a transmis, prin intermediul Facebook, primarul Gheorghe Sucaciu.

Edilul a mai explicat și că a depus un proiect de modernizare a parcului, însă că procedurile sunt de durată, așa că a început deocamdată curățenia.

„Imediat ce s-a deschis o linie de finanțare, am depus proiectul „Integrare socială prin dezvoltarea activităților cultural-educative și recreative în municipiul Făgăraș”. Proiectul vizează și modernizarea parcului Regina Maria prin reabilitarea aleilor, construire piste de biciclete, înlocuire sistem de iluminat public, reabilitarea scenei pentru spectacole în aer liber, amenajarea unei zone de activități recreative și a unui loc joacă pentru copii, amenajare insulă, precum și plantare de copaci, reamenajarea spaţiilor verzi, refugii, copertine și structuri tridimensionale îmbrăcate în vegetație, împrejmuiri cu gard viu, puț de mare adâncime pentru apa potabilă și menajeră cu cămin tehnic îngropat, grupuri sanitare mobile racordate la rețeaua de canalizare, rețea de canalizare ape menajere, sistem de irigare cu sprinklere îngropate alimentate la rețeaua de apă a puțului, precum și instalarea unui sistem de supraveghere video și a unui dispecerat de monitorizare pentru care a fost necesară achiziția unor documentații tehnico - economice specifice acestor intervenții”, a mai scris primarul.

Municipiul Făgăraș este, de asemenea, în perioada 15 martie – 15 aprilie, în „Luna curățeniei”. Astfel, potrivit unui program stabilit de Primărie alături de compania de salubritate, se vor colecta, gratuit pentru făgărășeni, deșeurile vegetale.

Distribuie articolul:  
|

VEȘTI BUNE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.