VEȘTI BUNE 25 ianuarie 2021

Cursuri de balet, grație și eleganță, la Casa de Cultură Victoria

de Administrator | 1232 vizualizări

Eleganță și mișcări grațioase pentru cei dornici să exerseze baletul

În orașul Victoria se întâmplă în fiecare zi câte ceva, iar bucuria este cu atât mai mare când auzim de o veste bună: la Casa de Cultură se organizează cursuri de balet cu coregraful Claudiu Buldan.

Pasionat din copilărie, el a intrat în lumea dansului la vârsta de 6 ani. A absolvit liceul de coregrafie Florea Capsali de la București, iar mai târziu a colaborat în diferite producții de teatru, musical și balet alături de Opera Națională Română, Teatrul Odeon, Teatrul Național București, Teatrul de Operetă Ion Dacian etc. Din 2012 profesează ca balerin la Teatrul de Balet Sibiu, dar nu a dorit să țină cunoștințele și experiența pentru propria persoană, motiv pentru care, astăzi, copiii din orașul Victoria îl pot avea ca profesor.

Interesați de acest subiect, dar mai ales pentru că știm cât de important este ca locuitorii Victoriei să aibă activități educative și recreative, am încercat să aflăm cât mai multe detalii, chiar de la domnul profesor, care a fost amabil să ne răspundă la câteva întrebări:

Vești Bune din Țara Făgărașului: De cât timp vă ocupați cu cursurile de dans?

Claudiu Buldan: Din septembrie 2019, atunci am deschis studioul care se numește Ballet Fusion. Eu sunt din Sibiu și am terminat liceul de coregrafie din București.

VB: Cum ați ajuns să țineți cursuri de dans chiar la Victoria?

C.B.: Printr-o coincidență, aș putea spune. În primă fază soția a ținut și încă ține cursuri în Alba Iulia. Eu eram balerin la teatrul de balet din Sibiu și țineam acolo cursuri. O mămică din Victoria, care își aducea fetița la cursuri a spus că e grea naveta până la Sibiu. Când am reușit să mă eliberez m-am dus până acolo.

VB: Cine a avut inițiativa acestui proiect? De unde a venit ideea?

C.B.: Inițiativa a venit de la părinți. La Victoria era deja un grup de copii doritori să învețe balet.

VB: Cui se adresează acest curs de dans? Se pot înscrie și băieții? Dar adulții?

C.B.: Nu e numai pentru fetițe. Cursul de balet este pentru toată lumea, atât fetițele, cât și băieții pot participa. Avem de asemenea și o grupă de adulți.

VB: Care este scopul acestui proiect?

C.B.: Să îi învățăm cu adevărat cum este baletul. Sună tare complicat, sunt foarte mulți profesori, iar terminologia baletului clasic este dificilă. Aici ei învață cum trebuie să fie făcut corect baletul.

VB: Ați avut persoane interesate de cursuri și în pandemie?

C.B.: Da, au fost destul de multe persoane interesate și în pandemie, dar nu am ținut cursuri cum țineam de obicei. Am ales să țin cursuri de unu la unu și au dat roade. Desigur că e puțin mai scump, dar se vede diferența când lucrezi individual cu cineva.

VB: Ce mesaj doriți să transmiteți cititorilor noștri?

C.B.: Baletul este una din cele mai vechi forme de artă. Când spunem balet, ne gândim la grație, eleganță, frumusețe. Sper ca anul acesta să fim cu toții sănătoși și să putem spera să ne atingem țelurile cu sănătate și fericire.

Îi mulțumim domnului Claudiu că și-a rupt din puținul timp ca să ne răspundă la întrebări și pe dumneavoastră vă invităm să vă înscrieți la cursul dumnealui. La urma urmei, fiecare dintre noi are nevoie de o provocare nouă la început de an și acest curs s-ar putea să vi se potrivească, mai ales dacă doriți să vă păstrați mintea și corpul sănătos. În prezent există trei grupe, începând cu vârsta de 6 ani, până la 12 ani. Pentru înscrieri și detalii: 0744.824.269 - Claudiu Buldan

E important să specificăm că în cadrul cursurilor se respectă toate normele în vigoare privind prevenirea răspândirii COVID-19.

sursă foto: Facebook

Distribuie articolul:  
|

VEȘTI BUNE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.