VEȘTI BUNE 1 februarie 2019

Făgăraș: 1.500 de lei pentru fiecare nou-născut în 2019

de Administrator | 1829 vizualizări

Consiliul Local Făgăraș a adoptat hotărârea în ședința din 30 ianuarie 

Primăria Făgăraș va oferi câte un stimulent financiar în valoare de 1.500 de lei pentru fiecare nou-născut, începând din ianuarie 2019. Beneficiarii sunt părinţii copiilor nou-născuți cu domiciliul sau reşedinţa pe raza administrativ-teritorială a Municipiului Făgăraş, pentru copiii a căror naştere a fost  înregistrată în maternitatea Spitalului „Aurel Tulbure” din Făgăraş sau în cadrul unităţilor sanitare cu paturi de la nivelul judeţului Braşov, potrivit Hotărârii adoptate miercuri, 30 ianuarie a.c., de Consiliul Local Făgăraș.  

Scopul noii hotărâri este de a stimula natalitatea, mai arată aceeași sursă. 

„În condiţiile în care datele Eurostat bazate pe recensământul din 2011 arată că România se află printre primele 5 state din 28 în care declinul demografic este cauzat atât de sporul natural negativ, cât şi de migraţia netă cu valori negative, se impune dezvoltarea unor servicii sociale care să stimuleze natalitatea cu respectarea şi promovarea cu prioritate a interesului superior al copilului”, arată textul Hotărârii de Consiliu Local.

Printre condițiile pe care trebuie să le îndeplinească proaspetele mămici se numără și realizarea de venituri în ultimele 12 luni.  

„Pentru mamele care nasc în 2019, calculul făcut pentru această indemnizație este de 1.500 de lei. Conform HCL, banii se dau acelor mame care au avut un venit în ultimele 12 luni. Dacă au datorii la bugetul local, acele datorii se compensează. Sau, la cerere, pot, pe o perioadă de 5 ani, să își achite taxele locale, adică să se facă acea compensare“, a declarat, pentru publicația „Salut Făgăraș”, primarul municipiului Făgăraș, Gheorghe Sucaciu.

În perioada 2015-2018, numărul nou-născuţilor vii, ai căror părinţi au rezidenţa pe raza Municipiului Făgăraş şi au realizat venituri în ultimele 12 luni din ultimi 2 ani, se prezintă astfel: în anul 2015 s-au înregistrat 167 de copii, în anul 2016 - 226 de copii, în anul 2017- 207 copii, iar în anul 2018 -179 de copii.

Toate informațiile despre cum poate fi obținut stimulentul financiar, AICI!

Distribuie articolul:  
|

VEȘTI BUNE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.