VEȘTI BUNE 20 noiembrie 2019

Făgărășenii sunt invitați la dezbatere

de Administrator | 558 vizualizări

Tema propusă de autorități este modificarea taxei de salubritate

Autoritățile făgărășene lansează o invitație la dezbatere locuitorilor municipiului, pe tema modificării taxei de salubritate. Întâlnirea, la care sunt invitați să ia parte și să-și expună punctele de vedere toți cetățenii interesați va avea loc marți, 26 noiembrie, în sala mică a Casei de Cultură.

Primăria Făgăraș a început demersurile pentru reducerea valorii taxei de salubritate. După ce a achiziționat trei autospeciale care au ajuns astăzi în municipiu, pentru modernizarea parcului auto al Salco Serv, instituția condusă de Gheorghe Sucaciu și societatea de salubritate propun două variante pentru modificarea taxei. (...)

Salco Serv a propus ca valoarea taxei speciale de salubritate pentru persoane fizice să fie majorată de la 13 lei/persoană/lună la 14,82 de lei/pers./lună, iar tariful pentru pers juridice să fie diminuat de la 160 de lei/mc la 149,93 de lei/mc. Însă, angajații Primăriei Făgăraș au stabilit ca taxa să scadă la 9 lei/persoană/lună, în cazul persoanelor fizice, și de la 160 de lei/mc la 120 de lei/mc.

Decizia a fost luată în urma analizării cantităților de deșeuri municipale gestionate de societate în anul 2019, la care se adaugă diminuarea cheltuielilor de operare prin modernizarea parcului auto al societății de către Municipiul Făgăraș și prin rezultatele obținute la nivel local din colectarea separată a deșeurilor de hârtie, carton, plastic, sticlă și metal”, arată Primăria Făgăraș, într-o informare publică.

Organizatorul dezbaterii, Primăria Făgăraș, susține că a lansat o invitație la eveniment și către Salco Serv, care va avea ocazia să argumenteze valorile propuse.

Totodată, aceeași sursă menționează că pentru stabilirea indicelui de generare al fluxului de rezidual și biodegradabil se vor considera cantitățile gestionate de societate în anul 2019.

Distribuie articolul:  
|

VEȘTI BUNE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.