VEȘTI BUNE 24 iulie 2019

Făgărașul are aproape 8 milioane de lei ca să închidă o groapă de gunoi

de Administrator | 489 vizualizări

Municipiul Făgăraș primește aproape 8 milioane de lei de Administrația Fondului de Mediu pentru închiderea gropii de gunoi neconforme din Dealul Galațiului. În acest context, primarul a mai anunțat și că urmează realizarea infrastructurii pentru a gestiona deșeurile așa cum cere Uniunea Europeană.

Ieri, am semnat contractul de finanțare pentru închiderea gropii de gunoi din Dealul Galațiului. Valoarea finanțării se ridică la 7.997.129, 10 lei, bani pe care îi vom primi în două tranșe. Prima tranșă va intra în conturile Primăriei Făgăraș anul acesta și va fi în valoare de 2.333.772,04 lei, iar anul viitor vom beneficia de 5.663.357,06 lei pentru această investiție. În anii următori, prin finanțare europeană, împreună cu ADI ISO Mediu și CJ Brașov se va construi și infrastructura necesară pentru a gestiona la standarde europene managementul deșeurilor menajere (ex: depozit ecologic, instalație de tratare mecano-biologică, stații de sortare și transfer, respectiv stații de compost), precum și infrastructura locală pentru colectarea separată a deșeurilor municipale de tipul platformelor îngropate și sistemele inteligente de cântărire a deșeurilor generate”, a scris marți, pe Facebook, primarul Făgărașului, Gheorghe Sucaciu.

Din județul Brașov, alte cinci localități vor primi fonduri de la AFM pentru închiderea depozitelor de deșeuri municipale neconforme, conform unor hotărâri adoptate în ultimele săptămâni: orașul Râșnov ( 4.974.043,35 lei), municipiul Săcele (8.924.931,73 lei), orașul Victoria ( 4.477.280,65 lei) și orașul Zărnești  (2.822.487,71 lei).

Sursa foto: Facebook. 

Distribuie articolul:  
|

VEȘTI BUNE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.