VEȘTI BUNE 13 octombrie 2020

fotoPovești din Țara Făgărașului: ateliere gratuite pentru liceeni

de Administrator | 936 vizualizări

Liceenii din Țara Făgărașului pasionați de fotografie, istorie și noile tehnologii sunt invitați să se înscrie la atelierele gratuite organizate prin proiectul „Arhiva de Fotografie. fotoPovești din Țara Făgărașului”. Tinerii interesați vor avea astfel șansa de a afla mai multe despre arhitectură, modă, oameni și locuri din Țara Făgărașului prin intermediul fotografiilor de demult, dar nu numai. Înscrierile sunt deschise până în 21 octombrie.  

Am dat startul înscrierilor la atelierele gratuite pentru liceeni în care descoperim povești din Țara Făgărașului cu ajutorul fotografiilor vechi și altor documente vizuale.

În perioada 22 octombrie – 4 decembrie poți participa la șase întâlniri (online dar și fizic, în condiții de siguranță), în care: privim și descifrăm imagini, discutăm despre arhitectură, modă, oameni și locuri din Țara Făgărașului, aflăm, prin activități practice, cum tehnologia de azi și științele ne ajută să păstrăm poveștile vizuale de ieri, concepem împreună o expoziție virtuală”, transmit organizatorii, prin intermediul Facebook.

Până la data de 21 octombrie, înscrierile pot fi realizate aici: https://forms.gle/LxY2kZ1PUoh45z537.

Activitățile vor debuta joi, 22 octombrie, ora 16:00, la sediul Fundației Comunitare Țara Făgărașului (bd. Unirii nr. 1C, Făgăraș), cu un laborator de digitalizare a materialelor fotografice vechi (fotografii, negative, filme, clișee). „Întâlnirea va avea loc respectând măsurile obligatorii de siguranță binecunoscute: măști, igienizarea mâinilor, purtarea mănușilor, distanțare”, subliniază coordonatorii acțiuni.

Cursurile online sunt structurate astfel:

  • Făgărașul de altădată, Făgărașul dispărut: descoperim, în imagini, topografii de acum 100, 80, 50, 40 de ani, observăm ce s-a păstrat, ce a dispărut, ce s-a modificat.
  • Cine au fost și unde au lucrat fotografii de altădată ai Făgărașului: nicio inscripție salvată, nicio firmă părăsită nu ne mai arată unde se aflau pe vremuri studiourile și atelierele fotografice din Făgăraș, dar avem metodele noastre de a găsi indicii! Vi le vom împărtăși.
  • Ne punem la lucru cunoștințele de optică și învățăm să confecționăm o cameră obscură cu ce materiale avem prin casă.
  • Ne amintim ce am învățat la ora de chimie când discutăm și experimentăm tehnici și procedee fotografice de pe vremea bunicilor și străbunicilor.
  • Concepem împreună o expoziție virtuală la care poți contribui cu propriile fotografii și povești de familie”, mai arată anunțul oficial.

„Arhiva de Fotografie. fotoPovești din Țara Făgărașului” este un proiect interactiv de educație non-formală, destinat copiilor și adolescenților,  marca Renascendis finanțat de Fundația Comunitară Țara Făgărașului prin Fondul Științescu Țara Făgărașului.  

Mai multe detalii, pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/fotoPovestidinTaraFagarasului. 

Distribuie articolul:  
|

VEȘTI BUNE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.