VEȘTI BUNE 9 ianuarie 2020

Grădiniță nouă la Făgăraș

de Administrator | 777 vizualizări

Construcția unei noi grădinițe cu program normal la Făgăraș începe în această primăvară. Clădirea va avea o capacitate pentru 60 de copii. Investiția se va ridica la 2 milioane de lei.

Lucrările urmează să înceapă în primăvara acestui an, anunță Primăria. Termenul de finalizare este de 12 luni.

Învățământul este o prioritate pentru noi și muncim pentru dezvoltarea infrastructurii necesare. În prezent, locurile în unitățile preșcolare sunt insuficiente la nivel local. Pe lângă realizarea acestei grădinițe, care va începe imediat după ce trece iarna, în Primăria Făgăraș se muncește în acest moment la proiectul care prevede construirea a încă două unități de învățământ pentru preșcolari. Dorim să-i scutim pe părinți de stresul de a căuta locuri libere în creșe și grădinițe, oferindu-le copiilor șanse egale la învățătură”, a declarat primarul Gheorghe Sucaciu.

Autoritățile făgărășene au obținut fondurile printr-un parteneriat încheiat de municipalitate cu Ministerul Educației Naționale, prin Unitatea de Management al Proiectelor pentru Modernizarea Reţelei Şcolare și Universitare.

Contractul de finanțare a fost semnat în 19 decembrie 2018, iar întregul proiect - care prevede și dotarea grădiniței, va fi finalizat până cel târziu în luna decembrie a anului 2023.

Viitoarea unitate de învățământ va fi ridicată pe un teren al municipiului, situat pe strada Cetății vizavi de sediul Serviciul de Administrare a Domeniului Public (ADP). Aceasta va avea 3 săli și va fi dotată cu mobilier specific învățământului preșcolar. De asemenea, pe terenul din incintă vor fi amenajate un loc de joacă, un teren de sport, spații verzi, o groapă cu nisip și o parcare”, mai informează Primăria Făgăraș.

Proiectul este finanțat în cadrul Programului Operațional Regional (POR) 2014 – 2020, valoarea totală a investiției fiind de 1.990.962,9 lei. Cheltuielile eligibile aferente Ministerului Educației Naționale sunt de 1.658.113,21 de lei, iar cele aferente Municipiului Făgăraș sunt de 332.849,69 lei. Din suma aferentă Municipiului Făgăraș, 282.922,24 lei sunt fonduri nerambursabile din Fondul European de Dezvoltare Regională (85%), 43.270,46 lei nerambursabili din bugetul național (13%) și 6.659,99 lei reprezintă contribuția proprie din bugetul local, potrivit autorităților locale.

Distribuie articolul:  
|

VEȘTI BUNE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.