VEȘTI BUNE 12 noiembrie 2018

„Hoțul de mărgăritare” ajunge la Făgăraș

de Administrator | 435 vizualizări

Spectacolul în regia Amaliei Ciolan are intrarea gratuită

Casa de Cultură din Făgăraș aduce în premieră în fața iubitorilor de teatru din localitate un spectacol realizat după textul scris de mitropolitul Bartolomeu Anania, „Hoțul de mărgăritare”. Evenimentul va avea loc în 11 decembrie a.c., de la ora 19:00. Intrarea este gratuită, dar se face pe bază de invitații.

Textul piesei „Hoţul de mărgăritare”, scris în anii 50 de mitropolitul Bartolomeu Anania, este centrat pe parabola Fiului Risipitor, una dintre cele mai cunoscute pilde evanghelice. Piesa prezintă în faţa spectatorilor două dintre dimensiunile fundamentale ale creştinismului, generozitatea şi dragostea de Dumnezeu şi invită la meditaţie şi reflecţie. Textul este plin de figuri de stil şi de imagini de o frumuseţe stilistică, dar şi teologică deosebită, dezvăluind spectatorului deopotrivă pe scriitorul Valeriu Anania şi pe călugărul Bartolomeu Anania. În această confruntare, sau mai bine zis în discuţia cu sinele a scriitorului cu călugărul, pare să fi învins călugărul, fapt ce nu umbreşte valoarea literară a piesei. Conceptul regizoral nu se limitează la cuvânt, spectacolul beneficiind de contribuţia corpului de balet al Teatrului „Stela Popescu”, care îşi descoperă valenţe noi, jucându-se la graniţa dintre coregrafie şi joc scenic”, scrie adevărul.ro.

Spectacolul are o durată de 80 de minute și se joacă fără pauză. 

Distribuţia e compusă majoritar din actori tineri, în rolul principal, Eliabar, fiind Cristian Neacşu, alături de care evoluează Daniel Filipescu/Alexandru Floroiu, Paul Cimpoieru, Sorin Aurel Sandu, Cătălin Frăsinescu, Tamara Roman/Amalia Popa, Teodora Calagiu /Ana Maria Carablais, rolul Eli fiind jucat de Viorel Ştefan Păunescu.

Spectacolul „Hoţul de mărgăritare” este realizat de Primăria Municipiului Bucureşti, prin intermediul Teatrului „Stela Popescu”, condus de un an de actorul Nicolae Pungă. Premiera a avut loc în septembrie a.c..

Invitațiile se găsesc la secretariatul Casei de Cultură Făgăraș, deschis de luni până vineri, între orele 09:00 – 17:00.

Distribuie articolul:  
|

VEȘTI BUNE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.