VEȘTI BUNE 15 ianuarie 2021

”Iarna pe uliță” în orașul Victoria

de Administrator | 1281 vizualizări

O stradă din Victoria a fost transformată în derdeluș pentru copii.

De câteva zile este iarnă în toată regula în județul Brașov. Nimic nu se compară cu bucuria de a vedea pârtiile și derdelușurile pline de zăpadă, iar chiar dacă a reînceput școala, încă mai există o șansă pentru cei mici să-și scoată săniile la joacă după amiaza sau în weekenduri. Primăria orașului Victoria a contribuit la această bucurie lăsând în acest an strada Viitorului plinã cu zãpadã. Aici nu au intervenit utilajele și nici nu s-a dat cu sare și nisip.

Curioși, i-am pus câteva întrebari doamnei Camelia Bertea, primarul orașului Victoria pentru a înțelege cum de au luat o asemenea hotărâre grozavă, atât pentru victorieni. Am aflat astfel că idea a venit chiar de la părinți și de la copiii lor, acoperind astfel nevoia de a petrece timpul liber în aer liber:

”Ideea a venit de la părinți și copiii lor. Am început să curățăm în oraș toate drumurile, să dăm cu nisip și sare și nu mai rămânea nimic pentru ei. Inițiativa a venit așa spontan. Am analizat toate drumurile azi dimineață la inspecție, am observat că există o zonă, o pantă care coboară, mă dădeam și eu când eram copilă pe derdelușul respectiv și așa mi-am amintit de el. Nu are mai mult de 150, 200 de metri, dar e foarte bună pentru asta. Nu sunt decât 3 case acolo și e în regulă, nu e niciun impediment pentru nimeni.” ne-a declarat dna primar Camelia Bertea.

Această decizie este, de fapt, un îndemn la mișcare și la aer curat, la copilărie și la joacă: ” Scopul acestei initiative a fost să mai iasă copiii din casă la aer curat, pentru că după perioada de pandemie, poate însoțiți de părinți într-o plimbare de seară, se mai recreează. Să-și mai amintească și ei de bucuriile iernii, chiar dacă am trecut printr-o iarnă atipică. Dar totuși bucuria asta a copiilor rămâne”, a mai adăugat primarul Victoriei.

Primăria își dorește să ofere copiilor mai mult decât această bucurie: în viitor posibil să avem un pationar: ”Să sperăm cum vom putea aduce această bucurie în fiecare an, dar vrem să facem chiar mai mult de atât, noi vrem să facem un patinoar. Noi suntem la mandat nou de două luni de zile. Deocamdată facem ce putem cu resursele pe care le avem.”

 

Așadar, dragi victorieni, nu vă rămâne altceva de făcut decât să vă îmbrăcați în haine groase și să porniți cu mic, cu mare spre strada Viitorului. Câteva ture cu sania și câteva guri de aer curat pot fi exact ce aveți nevoie în aceste zile. 

sursă photo: Primăria Victoria

Distribuie articolul:  
|

VEȘTI BUNE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.