VEȘTI BUNE 3 octombrie 2019

Întâlnire cu trecutul și viitorul, prin Telefonul Amintirilor

de Administrator | 638 vizualizări

Instalația interactivă se găsește la Făgăraș până la mijlocul lunii noiembrie

Fundația Comunitară din Țara Făgărașului găzduiește, până în 15 noiembrie, unul dintre cele mai speciale aparate de comunicații din lume: Telefonul Amintirilor. Acesta poate nu doar să redea o selecție de informații istorice interesante, ci și să înregistreze mesaje, pe care le transmite vorbitorului peste un an. Instalația interactivă care face legătura între trecut și viitor se găsește la sediul Fundației ( Bl. Unirii, 1C).

Telefonul Amintirilor este o instalație interactivă care face legătura dintre trecut și viitor. Când îi vei ridica receptorul, vei putea asculta o selecție de memorii, scrisori și interviuri culese cu grijă care redau fragmente din viețile celor care au trăit acum aproape un secol în zona Brașovului, Făgărașului și Transilvaniei. Iar dacă vrei, îți poți înregistra propria amintire, pe care o vei primi peste un an. Îți amintești ultima dată când ai putut asculta trecutul și transforma viitorul?”, scrie Fundația Comunitară prin intermediul Facebook.

La Făgăraș, Telefonul Amintirilor a ajuns în 20 septembrie. Inițiativa face parte din Muzeul Memoriei - un demers educațional și cultural al Asociației Punctart, care promovează patrimoniul național analizând momente istorice marcante din evoluția României, utilizând tehnologia ca limbaj comun cu publicul tânăr.

Când te vei întâlni cu Telefonul Amintirilor, ridică-i receptorul: îți amintești ultima dată când ai putut asculta trecutul și transforma viitorul? Telefonul Amintirilor este o instalație interactivă cu două funcții: de redare și înregistrare.

Tasta 1 îți va face legătura cu o selecție de memorii, scrisori și amintiri culese cu grijă: ele redau viața neștiută a oamenilor care încă își mai amintesc viața nefiltrată de istoria scrisă. Un univers deopotrivă familiar și necunoscut nouă, care face legătura între generații.

Tasta 2 îți va face legătura cu tine, cel din viitor: gândește-te la ce nu ai vrea să uiți și îți vom trimite, printr-un link unic, mesajul înregistrat de tine, peste un an”, se arată și pe site-ul Muzeului Memoriei, https://www.muzeulmemoriei.ro.

Telefonul Amintirilor a călătorit până acum, ca parte din proiectele Muzeului Memoriei, sau a altor proiecte culturale, în: București, Iași, Craiova, Constanța, Ploiești și Suceava.

Sursa foto: Facebook/ Fundația Comunitară Țara Făgărașului și https://www.muzeulmemoriei.ro/telefonul-amintirilor/

Distribuie articolul:  
|

VEȘTI BUNE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.