VEȘTI BUNE 19 noiembrie 2019

Internet gratuit în municipiul Făgăraș

de Administrator | 660 vizualizări

Localnicii și turiștii din municipiul Făgăraș vor beneficia de internet gratuit în orice zonă a orașului, datorită unui proiect finanțat de Comisia Europeană, prin programul WiFi4EU. Investiția, care se ridică la 15.000 de euro, va consta în amplasarea a 25 de echipamente pe 12 străzi din oraș.

Municipiul Făgăraș va avea internet public gratuit, după ce a câștigat un proiect prin programul WiFi4EU. Finanțat cu 15.000 de euro de către Comisia Europeană, acesta contribuie la o mai bună integrare a comunităților pe piața unică digitală, va crește gradul de alfabetizare digitală și va completa serviciile publice prestate în aceste spații”, a anunțat la începutul lunii noiembrie, Primăria Făgăraș, când s-a semnat contractul de execuție a lucrărilor pentru instalarea rețelei Wi-Fi.

Din cele 25 de echipamente, 6 vor fi instalate la Spitalul Municipal Făgăraș, 4 la Stadionul Municipal, 2 la Gara CFR, 2 la Piața Agroalimentară, 1 la Poliția Locală, 1 la Casa de Cultură, 1 la Clubul Elevilor, 2 în Piața Republicii (parcul din fața primăriei), 2 în intersecția semaforizată din centrul orașului, 2 la Grădinița și Baza Sportivă din cartierul Galați, 1 la terenul de baschet de lângă Unitatea Militară din cartierul Tudor Vladimirescu și încă 1 la benzinăria Mol.

„Conform proiectului, Primăria Făgăraș este obligată să asigure, pentru o perioadă de cel puțin trei ani, mentenanţa echipamentelor Wi-Fi şi costul abonamentului către furnizorul de Internet”, mai transmite Primăria.

Distribuie articolul:  
|

VEȘTI BUNE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.