VEȘTI BUNE 17 octombrie 2018

Investiție de peste 1,1 milioane de lei la Grădinița din Victoria

de Administrator | 430 vizualizări

Imobilul va fi reabilitat termic și energetic din fonduri europene

Grădinița din orașul Victoria va fi reabilitată termic și energetic pe fonduri europene. Investiția, de peste 1,1 milioane de lei, vizează și implementarea unui sistem de utilizare a resurselor de energie regenerabilă, prin panouri solare și fotovoltaice. Proiectul este de lungă durată, după cum precizează autoritățile locale, pentru că a început în 27 august 2015 și este prevăzut să se încheie în 30 septembrie 2020.

„Proiectul „Lucrări eficientizare energetică imobil Grădiniță, str. Mihai Eminescu”, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020 este implementat de către Unitatea Administrativ Teritorială Orașul Victoria și are o valoare totală de 1.156.333,71 lei, din care 977.800,30 lei reprezintă finanțare nerambursabilă.

Proiectul este prevăzut a se derula în perioada 27.08.2015 – 30.09.2020. Obiectivul General al proiectului este reducerea emisiilor de carbon prin eficientizarea energetică a clădirii publice în care funcționează Grădinița cu program prelungit nr. 1 din Orașul Victoria”, arată un comunicat de presă al Primăriei Victoria.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt atât „creșterea eficienței energetice a clădirii aferente Grădiniței cu program prelungit nr. 1 din Orașul Victoria, prin reabilitarea termică, în termen de 12 luni de la semnarea contractului de finanțare”, cât și „scăderea consumului energetic primar al clădirii aferente Grădiniței cu program prelungit nr. 1 din Orașul Victoria, prin utilizarea resurselor de energie regenerabilă – panouri solare și panouri fotovoltaice, în termen de 12 luni de la semnarea contractului de finanțare”, mai arată aceeași sursă.

Programul Operațional Regional 2014-2020 este implementat la nivel național de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice în calitate de Autoritate de Management, iar la nivel regional de către ADR Centru, organism intermediar al programului ce monitorizează implementarea acestui proiect în Regiunea Centru.  

Distribuie articolul:  
|

VEȘTI BUNE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.