VEȘTI BUNE 4 februarie 2019

Investiții de peste 2 milioane de lei la Liceul din Victoria

de Administrator | 525 vizualizări

Obiectivul principal este eficientizarea energetică

Peste 2 milioane de lei din fonduri europene vor fi investiți în lucrări de eficientizare energetică a clădirii Liceului Teoretic „I.C. Drăgușanu” din orașul Victoria. Primăria a semnat contractul de finanțare cu Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Centru la finele lunii ianuarie.

Obiectivul principal al proiectului câștigat de Primăria Victoria,  „Lucrări eficientizare energetică Clădire Corp L Liceul Teoretic I. C. Drăgușanu”, este reabilitarea termică și creșterea eficienței energetice a clădirii, prin derularea mai multor tipuri de lucrări.

Investiția prevede montarea de panouri solare pe acoperișul existent, pe latura sudică, anveloparea clădirii cu termosisteme actuale, precum și o reabilitarea a finisajelor existente, atât la interior cât și la exterior, dar și schimbarea și modernizarea instalațiilor existente, schimbarea tâmplăriilor interioare cu tâmplarii moderne și termoizolarea podului.

Programul Operațional Regional 2014-2020 permite atragerea de resurse europene pentru dezvoltare și în cazul orașelor mai mici. Administrația publică locală din Orașul Victoria a pregătit un proiect în valoare de peste 3,5 milioane lei pentru valorificarea unui teren neutilizat și transformarea acestuia într-un parc modern, iar acum utilizează încă 400.000 euro pentru reabilitarea termică a clădirii Liceului. Asta dovedește interesul public pentru fondurile europene și răspunsul prompt al administrației la apelurile de proiecte privind îmbunătățirea eficienței energetice pentru clădirile publice. Proiectul este binevenit pentru întreaga zonă, în special pentru elevi și cadrele didactice. Până la urmă, în Regiunea Centru dovedim că putem realiza proiecte în folosul comunităților locale, conforme cu cerințele programelor comunitare și utilizând cu chibzuință fondurile europene”, a declarat directorul general ADR Centru, Simion Crețu, potrivit unei informări de presă, publicate pe site-ul http://regio-adrcentru.ro.

Valoarea totală a proiectului este de 2.030.610,02 lei, din care finanțarea nerambursabilă alocată este de 1.989.997,80 lei (puțin peste 440.000 euro), diferența fiind contribuția beneficiarului. Acest proiect trebuie finalizat, conform contractului, până în 31 august 2020.

Distribuie articolul:  
|

VEȘTI BUNE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.