VEȘTI BUNE 10 ianuarie 2020

Lansare de carte la Victoria, de Ziua Culturii Naționale

de Administrator | 586 vizualizări

Casa de Cultură a orașului Victoria găzduiește miercuri, 15 ianuarie, lansarea cărții „Și eu am fost copil” a profesorului Gheorghe Bucșa. Eveniment este programat să înceapă la ora 17:00, la biblioteca orășenească.

O evocare a vieții satului de la jumătatea secolului trecut. Cartea cuprinde obiceiuri, meșteșuguri și tehnologii populare, cât și relațiile dintre oamenii Avrigului, trecute prin mintea unui copil, fiind presărată cu întâmplări din copilăria autorului”, arată invitația la eveniment.

Evenimentul este organizat de Consiliul Local Victoria și Casa de Cultură.

Ziua de 15 ianuarie, aleasă ca Zi a Culturii Naţionale, reprezintă data naşterii poetului naţional al românilor, Mihai Eminescu (1850-1889).

Camera Deputaţilor a adoptat, la 16 noiembrie 2010, un proiect de lege, prin care ziua de naştere a lui Mihai Eminescu a devenit Zi a Culturii Naţionale, act normativ ce a întrunit 175 de voturi favorabile, unul împotrivă şi două abţineri.

„Şi în alte ţări europene, Ziua Culturii Naţionale omagiază oameni de cultură remarcabili, reprezentativi pentru fiecare stat în parte. Astfel, în Spania, Ziua Culturii este marcată la data morţii lui Miguel de Cervantes, iar în Portugalia, în ziua în care s-a născut poetul Luis de Camoes. Şi autorităţile din Republica Moldova au hotărât ca ziua de naştere a lui Mihai Eminescu să devină Ziua Culturii Naţionale”, potrivit Agerpres.

Distribuie articolul:  
|

VEȘTI BUNE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.