VEȘTI BUNE 25 mai 2020

Muntenegru devine prima țară din Europa vindecată de Coronavirus

de Administrator | 1044 vizualizări

Muntenegru devine prima ţară din Europa liberă de coronavirus, la 68 de zile după ce a înregistrat primul său caz de COVID-19, conform agenției croate de presă, HINA.

Statul Muntenegru nu mai are în acest moment niciun caz activ de infectare cu noul coronavirus, nemaifiind înregistrate cazuri noi de contaminare timp de 20 de zile consecutive, potrivit Institutului de Sănătate Națională al Muntenegrului.

Potrivit institutului, în cele 24 de ore precedente au fost prelucrate 140 de teste şi niciunul nu a ieşit pozitiv. Aşadar, în momentul de faţă Muntenegrul nu are cazuri active de infectare cu noul coronavirus, a conchis instituţia.

Autorităţile sanitare din ţară au afirmat anterior că epidemia va fi declarată încheiată când nu se vor mai înregistra cazuri noi timp de 28 de zile.

Muntenegru a fost ultima ţară din Europa care a confirmat existenţa unui caz de COVID-19, la 17 martie. De atunci, în micul stat ex-iugoslav cu 630.000 de locuitori au fost confirmate 324 de cazuri de contaminare, 315 vindecări şi nouă decese.

Distribuie articolul:  
|

VEȘTI BUNE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.