VEȘTI BUNE 29 mai 2020

Munții Făgăraș devin acasă pentru zimbri – primii 8 zimbri au fost puși în libertate

de Administrator | 983 vizualizări

În luna mai, Fundația Conservation Carpathia a pus în libertate primii 8 zimbri din programul de reintroducere a zimbrilor în Munții Făgăraș, în zona lacului Pecineagu. Animalele au fost aduse toamna trecută din Germania și Polonia. 

În cadrul proiectului LIFECarpathia, finanțat de Comisia Europeană prin programul LIFE și de Endangered Landscapes Programme, în toamna anului trecut au poposit în Munții Făgăraș primii zimbri după mai bine de 200 de ani de la dispariția lor din pădurile României. Zimbrii au venit dintr-o rezervația din Germania și din Munții Carpați din Polonia.

Astfel este completată o verigă lipsă în lanțul trofic al zonei. Fundația Conservation Carpathia va realiza acțiuni de monitorizare a zimbrilor pentru a putea verifica gradul de adaptabilitate, dar și pentru a preveni eventuale întâlniri neașteptate cu oamenii din comunitățile învecinate, ca urmare a procesului de reintroducere.

Zimbrul a fost și rămâne un simbol al României. Puternic și maiestuos, acest animal prezent în istoria și folclorul național a fost prețuit de români de-a lungul a sute de ani. Motivele sunt în parte pragmatice: zimbrul are un mare potențial economic, prin rolul pe care îl joacă în dezvoltarea turismului local bazat pe observarea naturii. Reintroducerea zimbrului nu este doar o chestiune de reparare a greșelilor trecutului, de conservare modernă a biodiversității, ci și un exemplu excelent despre cum conservarea naturii poate ajuta comunitățile locale să prospere și să se dezvolte.

Alte informații despre programul de reintroducere a zimbrului în Munții Făgăraș pe site-ul Conservation Carpathia; https://bit.ly/2zodsJX

Sursa foto: Facebook/ Conservation Carpathia. 

Distribuie articolul:  
|

VEȘTI BUNE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.