VEȘTI BUNE 26 iunie 2020

O nouă creșă în Făgăraș, din toamna lui 2021

de Administrator | 1143 vizualizări

Autoritățile locale din Făgăraș anunță că începând din toamna anului 2021 va fi deschisă o nouă creșă în municipiu. Aceasta va fi situată în strada Tăbăcari. Investiția pentru reabilitarea și modernizarea clădirii, care în trecut a fost școală, va fi asigurată de Biserica Evanghelică-Luterană.

Am avut onoarea de a primi, ieri, vizita Excelenței Sale Dezső Zoltán Adorjáni, episcopul Bisericii Evanghelice-Luterane din România. Am încheiat un parteneriat prin care copiii făgărășeni vor putea merge la o nouă creșă, începând din toamna anului 2021.

Unitatea de învățământ va funcționa în clădirea de pe strada Tăbăcari, care de-a lungul anilor a deservit învățământului preșcolar și celui primar. Întreaga investiție pentru reabilitarea și modernizarea clădirii, conform standardelor impuse de lege, va fi suportată de Biserica Evanghelică-Luterană.

După finalizarea lucrărilor, care sunt în desfășurare deja, municipalitatea va administra clădirea și va angaja personalul necesar pentru desfășurarea activității. Vor fi create, astfel, aproximativ 25 de locuri pentru ante-preșcolari și noi locuri de muncă pentru cadre didactice și personal auxiliar”, a arătat vineri, printr-o postare pe pagina sa de Facebook, primarul Gheorghe Sucaciu.

Edilul a precizat totodată că această creșă este parte a unui amplu demers pentru asigurarea educației timpurie. Pe lângă creșa din strada Tăbăcari, un alt imobil din strada Nicolae Bălcescu este pregătit pentru a deservi același scop.

Totodată, „o grădiniță va fi construită pe strada Negoiu (cu finanțare de la Ambasada SUA în România), iar o altă grădiniță se află deja în construcție pe strada Cetății (printr-un parteneriat încheiat cu Ministerul Educației)”, a transmis primarul Făgărașului.

Sursa foto: Facebook/ Gheorghe Sucaciu. 

Distribuie articolul:  
|

VEȘTI BUNE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.