VEȘTI BUNE 18 iulie 2019

Orașul Victoria primește peste 4,4 milioane de lei de la Mediu

de Administrator | 482 vizualizări

Fondul este destinat închiderii depozitelor de deșeuri neconforme

Administrația Fondului pentru Mediu anunță că va finanța orașul Victoria cu peste 4,4 milioane de lei pentru închiderea depozitelor de deșeuri  neconforme.

„În ședința Comitetului de Avizare din data de 17 iulie 2019, Administraţia Fondului pentru Mediu a aprobat 2 dosare de finanțare depuse de unitățile administrativ teritoriale pentru închiderea depozitelor de deșeuri municipale neconforme, în aplicarea prevederilor deciziei Curţii de Justiţie a Uniunii Europene, pronunţată în Dosarul C-301/17.

Proiectele aprobate în cadrul ședinței de astăzi, sunt următoarele:

- Orașul Victoria, județul Brașov – Sumă aprobată: 4.477.280,65 lei;

- Orașul Zărnești, județul Brașov - Sumă aprobată: 2.822.487,71 lei;

Suma alocată sesiunii de finanțare a pentru acest program este de 100.000 mii lei, iar finanţarea se acordă în procent de până la 100% din cheltuielile eligibile”, arată AFM, într-un comunicat de presă.

Tot luna aceasta, Administrația Fondului de Mediu a anunțat și că municipiul Făgăraș va primi aproape 8 milioane de lei pentru închiderea depozitelor de deșeuri municipale neconforme.

Sesiunea de depunere a dosarelor de finanțare este în desfășurare până la data de 30 august 2019, iar proiectele eligibile sunt cele din Lista depozitelor de deşeuri municipale care trebuie închise, conform deciziei Curţii de Justiţie a Uniunii Europene, furnizată de către Ministerul Mediului și publicată pe site-ul AFM.

Distribuie articolul:  
|

VEȘTI BUNE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.