VEȘTI BUNE 28 februarie 2019

Parc de distracție și socializare pentru câinii cu stăpân din Făgăraș

de Administrator | 470 vizualizări

Spațiul de joacă pentru prietenii necuvântători va fi amplasat în Parcul „Regina Maria”

Municipiul Făgăraș va avea un parc public de agrement pentru câinii cu stăpân. Spațiul de joacă pentru prietenii necuvântători ar urma să fie amplasat în insula din Parcul „Regina Maria”, pe o suprafață minimă de 1.000 de metri pătrați.

Parcul va fi creat „în vederea oferirii posibilității proprietarilor de câini pentru plimbarea și socializarea câinilor cu alți câini”, arată proiectul de hotărâre, aprobat în Consiliul Local Făgăraș, în ședința ordinară din 27 februarie, cu 16 voturi în favoare și o abținere.

„Din suprafața minimă de 1000 de metri pătrați va fi separată o suprafață minimă de 30%. Spațiul mare va putea fi utilizat pentru câinii de toate taliile, iar suprafața mică va fi utilizată cu câinii de talie mică. Parcul va fi îngrădit cu gard de înălțime minimă de 1,5 metri (...) și va fi prevăzut cu poartă simplă cu dispozitiv de închidere. La intrarea în parc vor exista coșuri de gunoi stradale, eventual un aparat cu pungi de unică folosință pentru colectarea dejecțiilor de animale. Vor exista bănci în incinta parcului, pe marginea spațiului. Pe gardul de împrejmuire pot fi montate, cu acordul unității administrativ teritoriale panouri cu scop educativ, informativ, de responsabilizare a deținătorilor etc., însă niciodată cu scop comercial”, mai arată proiectul aprobat miercuri de consilierii locali.

Parcul va avea și un program fix de funcționare, respectiv vara între orele 08:00 și 21:00 și iarna între 09:00 și 17:00.

Potrivit documentului publicat pe site-ul Primăriei Făgăraș, numărul câinilor de apartament din municipiu trece de 3.000, astfel că se „impune crearea unui spațiu special destinat pentru plimbarea, joaca și dresarea inițială a „celui mai bun prieten al omului” cu amenajările de rigoare”.

Printre argumentele enumerate în expunerea de motive din proiectul de hotărâre se mai numără și acelea că, „orice oraș din țară dispune, în funcție de mărimea sa, de unul sau mai multe asemenea spații de agrement”, „crearea și folosirea acestui spațiu reduce folosirea altor spații verzi ca loc de plimbare pentru câini și menținerea acestora într-o stare civilizată de curățenie” și „iubitorii de câini au posibilitatea să socializeze și să facă un schimb de util de cunoștințe și informații despre patrupede”.

Implementarea proiectului ar urma să coste 2.000 de lei.

Totodată sunt incluse și sancțiuni cu amenzi între 100 și 500 de lei pentru cei care încalcă regulamentul parcului.

Distribuie articolul:  
|

VEȘTI BUNE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.