VEȘTI BUNE 26 septembrie 2019

Peste 11 milioane de lei pentru modernizarea Spitalului din Făgăraș

de Administrator | 590 vizualizări

Din această sumă, 10,4 milioane de lei reprezintă fonduri europene nerambursabile

Ambulatoriul din cadrul Spitalului Municipal «Dr. Aurel Tulbure» din Făgăraş va fi reabilitat, modernizat și dotat. Planul autorităților este să transforme întreaga secție de pediatrie într-un spațiu unde vor fi relocate cabinetele medicale. Implementarea proiectului ar urma să se facă în 36 de luni. Contractul semnat de autorități cu ADR Centru este de peste 11 milioane de lei.

Astăzi am semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Reabilitarea, modernizarea şi dotarea ambulatoriului din cadrul Spitalului Municipal «Dr. Aurel Tulbure» Făgăraş”, cod SMIS 126351, la sediul ADR Centru din Alba Iulia. Întreaga procedură, de la depunerea cererii de finanțare, în luna octombrie a anului 2018 și până astăzi, la semnarea contractului, a durat aproape un an”, a informat miercuri, prin intermediul Facebook, primarul Făgărașului, Gheorghe Sucaciu.

Proiectul vizează reabilitarea, modernizarea şi dotarea clădirii actualei secţii de pediatrie şi transformarea acesteia într-un Ambulatoriu Integrat în care vor fi relocate toate cabinetele medicale ce compun ambulatoriul. Implementarea proiectului trebuie să fie realizată pe parcursul a 36 luni, potrivit contractului.

Valoarea totală a cererii de finanțare contractate este de 11,339,458.00 lei din care 10,465,752.78 lei reprezintă valoarea finanțării nerambursabile.

Prin realizarea acestei investiţii se dorește asigurarea unei locații optime din punct de vedere al amplasării, amenajării și echipării, în care să poată fi acordată asistență medicală de tip ambulatoriu atât pentru locuitorii Făgărașului cât și ai Țării Făgărașului”, mai transmit autoritățile locale.

În urmă cu o lună, Compartimentul de Implementare Proiecte din cadrul Primăriei Făgăraș anunța semnarea unul alt contract cu ADR Centru, în valoare de peste 5 milioane de lei, în vederea construirii unui Incubator de Afaceri domeniul industriilor creative precum şi furnizarea de servicii de incubare pentru un număr minim de 16 societăţi comerciale.

Sursă foto: Facebook. 

Distribuie articolul:  
|

VEȘTI BUNE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.