VEȘTI BUNE 7 februarie 2019

Peste 21 de milioane de lei, fonduri atrase pentru valorificarea Cetății Făgăraș

de Administrator | 481 vizualizări

Lucrările vor începe în prima parte a verii, anunță primarul Gheorghe Sucaciu

Primăria Făgăraș a câștigat un proiect european în valoare de peste 21 de milioane de lei, bani care vor fi utilizați în restaurarea și valorificarea durabilă a Cetății Făgăraș. Anunțul a fost făcut chiar de edilul Gheorghe Sucaciu, într-o postare, pe pagina sa de Facebook.  

Concret, proiectul „Restaurarea și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural al municipiului Făgăraș - Cetatea Făgărașului” presupune:

  • lucrări de consolidare, restaurare conservare și punere în valoare a întregului ansamblu arhitectural;
  • regularizarea malurilor lacului și implicit lățirea luciului de apă;
  • pod din lemn pe latura de est cu mecanism de ridicare;
  • poduri de acces și pe laturile de sud și nord;
  • circuite de vizitare atât in exterior, cât și în interior;
  • amenajarea de alei pietonale și locuri de belvedere și de odihnă care vor completa tabloul refuncționalizării cetății.

În zilele următoare, autoritățile vor semna contractul de achiziție cu ofertantul câștigător în urma procedurii de licitație inițiată de Primărie. 

„Valoarea proiectului este 21.805.731, 57 lei, iar zilele acestea vom semna contractul de achiziție publică cu ofertantul declarat câștigător al procedurii de licitație. Lucrările vor începe în prima parte a verii. Mulțumesc întregului colectiv al Primăriei Municipiului Făgăraș pentru reușită”, arată mesajul publicat joi, 7 februarie, de primarul municipiului Făgăraș, Gheorghe Sucaciu, pe pagina sa de Facebook.

Cetatea Făgăraș este vizitată an de an de sute de mii de turiști români și străini. În 2018, peste 157.000 de vizitatori au „călătorit” în secolul XVII prin intermediul celui mai important punct turistic din Țara Făgărașului. Cifrele arată o creștere constantă de la an la an. Bilanțul pe anul trecut mai arată că dintre vizitatori, doar aproximativ 30% au fost străini, restul fiind turiști din România. Majorarea numărului de vizitatori a însemnat o creștere și la nivelul încasărilor, care în 2018 s-au ridicat la 1,62 de milioane de lei.

„Vom anunța și alte proiecte în zilele următoare”, a mai punctat edilul Făgărașului în postarea sa.

Distribuie articolul:  
|

VEȘTI BUNE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.