VEȘTI BUNE 24 aprilie 2019

Peste 230 de copii, la Biblioteca din Făgăraș în Școala Altfel

de Administrator | 474 vizualizări

Instituția a marcat și Săptămâna Națională a Bibliotecilor în 15 – 19 aprilie

Biblioteca Municipală Făgăraș a avut parte, în perioada 15 – 19 aprilie, de vizita a 233 de copii, preșcolari și elevi, de la trei școli din oraș. Cei mici au luat parte la activități derulate la Școala Altfel, dar și cu ocazia Săptămânii Naționale a Bibliotecilor.

Cei 233 de participanți, preșcolari și elevi din ciclul primar și secundar, care au fost la bibliotecă în perioada amintită sunt de la Grădinița „Sfântul Mateiaș Brâncoveanu” (director Felicia Tincu),  Colegiul Național „Doamna Stanca” (director Corina Drăgoiu) și Colegiul Național „Radu Negru” (director Maria Racu), potrivit informații publicate pe blogul Bibliotecii Municipale Făgăraș.

Biblioteca Municipală Octavian Paler Făgăraș oferă acces la educație prin întreaga sa paletă de servicii tradiționale și moderne, dar și prin activități de bibliotecă semnificative, cum ar fi derularea sesiunilor de instruire a utilizatorilor, datorită cărora copii și tinerii dobândesc abilități de informare și de utilizare a informațiilor și tehnologiilor informaționale. Mai mult, ca urmare a participării la evenimentele cultural-educative ale instituției, se asigură elevilor din Țara Făgărașului accesul la resursele din afara școlii sau comunității școlare. (...) Prin crearea de evenimente cultural-educative, Săptămâna bibliotecilor și Școala Altfel, instituția noastră se impune în comunitatea locală mai ales prin impactul pe care îl are în ceea ce privește realizările academice ale copiilor și tinerilor, pe care îi ajută în învățarea de-a lungul vieții, alăturându-se școlii în efortul de-a atinge obiectivul general major al societății actuale, cel de a pregăti tinerii pentru locuri de muncă productive. Cum? – prin promovarea lecturii și alfabetizării funcționale; doar așa vom avea cetățeni responsabili, sprijinind eforturile educaționale și furnizând informații, referințe și resurse didactice”, arată aceeași sursă.

Activitățile au susținut totodată promovarea educaţiei prin film, ca formă a educaţiei multimedia, mai informează blogul bibliotecii. Copiii au putut vedea astfel pelicule precum „Balonul roșu”, film lansat în 1956.

Sursă foto: Facebook/ Biblioteca Octavian Paler Făgăraș. 

Distribuie articolul:  
|

VEȘTI BUNE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.