VEȘTI BUNE 14 noiembrie 2019

Piramida holografică, tricoul cu realitate augmentată sau becul care levitează, la Târgul de Științe din Făgăraș

de Administrator | 700 vizualizări

Fondul Științescu Țara Făgărașului revine în sânul comunității joi, 14 noiembrie, cu un eveniment special: Științescu4all – târg de științe pentru cei mici și cei mari. Evenimentul va avea loc între orele 16:00 și 20:00, în Sala de sport a Colegiului Național „Radu Negru”.

„Fundația Comunitară Țara Făgărașului, împreună cu coordonatori și reprezentanți ai proiectelor finanțate prin Fondul Științescu ediția a III-a, își invită toți prietenii la întâlnirea cu pasionații de științe pe care i-a cunoscut în cei trei ani de când revitalizează capitalul de inovație al comunității Țării Făgărașului.

Începând cu ora 16:00, vom întâlni  în Sala de sport a Colegiului Național „Radu Negru”, echipele de proiecte Științescu care de-a lungul celor 3 ani au contribuit la înfrumusețarea științelor exacte în Făgăraș și în zonele limitrofe.

Din anul 2016, de când am început să explorăm prin joacă și experiment, ramurile STEM (științe, tehnologie, inginerie, matematică), Fundația Comunitară Țara Făgărașului a finanțat 34 de proiecte în valoare totală de peste 300.000 lei.

Elevii au descoperit aplicabilitatea științelor dincolo de formulele învățate pe de rost. Elevi, studenți, profesori, cercetători, făgărășeni pasionați de științe și oameni dedicați din organizații nonguvernamentale, cu toții au petrecut peste 6.000 de ore derulând activități voluntare, ca elevii din Țara Făgărașului să se apropie de științe prin practică.

Joi, 14 noiembrie, ne întâlnim în cadrul unui târg de științe, cu inițiatorii a 14 proiecte (unele finanțate în cadrul primei ediții, altele din acest an), cu finanțatorii și partenerii proiectelor, cu elevi și părinți, cu oameni care cred în Științescu”, anunță organizatorii pe rețelele de socializare.

Echipele finanțate prin Fondul Științescu care vor participa la acest eveniment sunt:

  • Recycling cu Științescu – implementat de Asociația Jugendzentrum Seligstadt;
  • Camera obscură – implementat de Asociația Renascendis;
  • Viața din farfuria ta – coordonatori: profesorii Talabă Gabriela și Husac Luminița, Liceul Tehnologic „Dr. Ioan Șenchea”;
  • Cercul de Biologie Karios – coordonator profesor Dudan Cristina, Colegiul Național „Radu Negru”;
  • Ne jucăm, explorăm, învățăm – coordonator Pleșa Elena, profesor Colegiul „Aurel Vijoli”, Făgăraş;
  • Micul Einstein – coordonator Robu Mirela, Fundația Regen;
  • Făgăraș pe aripile vântului – coordonator: profesor Aron Simona, Colegiul Național „Doamna Stanca”;
  • Mecanica nu e o mizerie – coordonator profesor Pandrea Cornel, Liceul Tehnologic „Dr. Ioan Șenchea”;
  • Iarba verde de acasă – coordonator Dudan Sergiu;
  • Legolearn – coordonator Brezaiu Marian, Colegiul Național „Radu Negru”;
  • Protoshop – Viitorul începe azi – coordonator profesor Pleșa Elena împreună cu mentorii Alexandru Dobre și Alina Floroi de la Laborazon și 3D DOT;
  • Magia Științei – coordonator profesor Grosu Monica, Colegiul Național „Radu Negru”;
  • Iute ca săgeata – coordonator professor Popa Corina, Colegiul Național „Doamna Stanca”;
  • Provocarea Lego – coordonator Mușat Mihaela, francizor Young Engineers in Brașov;

Vizitatorii vor fi invitați să participe la activități diverse propuse de aceștia:

- activități de fizică și biologie susținute de tehnologie (tricou cu realitate augmentată, ochelari VR și tablete, simulator arc electric);

- să ghideze roboței;

- să facă exerciții cu instrumente de laborator în observarea microparticulelor;

- să participe la tăierea și lipirea aeromodelelor;

- vor putea alcătui puzzle-uri ca joc de echipă;

- identificare de plante și animale cu ajutorul determinatoarelor;

- traseu audio-viziual cu ultrasunete de lilieci: elevii vor asculta în căști ultrasunete de lilieci;

- activități de provocare a copiilor în a rezolva cerințele din jocuri matematice, în rezolvarea unor puzzle-uri uriașe ca echipă, în pirogravarea unor inițiale pe bucăți de lemn;

- vor putea participa la un mini-atelier meșteșugăresc;

- atelier de recycling și electronică;

- copiii vor avea posibilitatea de a cunoaște piramida holografică, tricoul realitate augmentată, becul care levitează, plasma ball, generator gravitațional, instalație cinetică stroboscopică, Chladni plate, motorașe homopolare, braț robotic și multe altele.

Programul Științescu este dezvoltat de către Fundația Comunitară Țara Făgărașului în colaborare cu Federația Fundațiilor Comunitare din România și este susținut de Romanian-American Foundation și finanțatorii Avira, Bilka – sisteme pentru acoperișuri, Hirschmann Automotive, Stihl, FENEC Rubber Eastern Europe, Berg Banat cu sprijinul Inspectoratului Școlar al Județului Brașov.

Fondul Științescu este susținut de Romanian-American Foundation și în orașele Bacău, Bucureşti, Brașov, Cluj, Iaşi, Mureş, Oradea, Prahova, Sibiu, Galați, Odorheiu Secuiesc, Oradea, prin competiții similare de proiecte, gestionate de fundațiile comunitare locale.

Sursa: Facebook/ Fundația Comunitară Țara Făgărașului.

Distribuie articolul:  
|

VEȘTI BUNE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.