VEȘTI BUNE 6 august 2020

Podul de peste 6 milioane de lei din Hălmeag ar putea fi finalizat înainte de termen

de Administrator | 1052 vizualizări

Autoritățile județene au transmis că lucrările sunt în desfășurare

Noul pod din Hălmeag, investiție de peste 6 milioane de lei, bani alocați prin Programul Național de Dezvoltare Locală, ar putea fi inaugurat înainte de termenul contractual, de 30 septembrie a.c., anunță Consiliul Județean Brașov.

Lucrările la podul construit peste râul Olt, situat pe drumul judeţean DJ 131P Șercaia (DN 1) – Hălmeag sunt în grafic, spun autoritățile. În perioada următoare se vor executa lucrările de hidroizolaţie a podului și turnarea betonului de protecţie a hidroizolaţiei. Acestea vor fi urmate de realizarea sistemului rutier, turnarea covorului asfaltic şi trasarea marcajelor.

Termenul de execuție pentru construirea acestui pod este 30 septembrie a.c, dar reprezentanții constructorului S.C. CONFER GROUP S.R.L estimează că vor finaliza lucrările mult mai devreme, dacă vremea va fi bună”, arată o informare a CJ Brașov.

Construirea acestui pod este o premieră în județul Brașov, susțin autoritățile județene.

Ne dorim să inaugurăm cât mai repede acest pod, deoarece este o investiție esențială pentru locuitorii comunei Șercaia și cei ai localităților învecinate, care de mult timp sunt văduviți de o cale de acces sigură și directă înspre Făgăraș și Brașov. Mă bucur că, anul acesta, vom reuși să finalizăm lucrările de construire pentru două poduri peste râul Olt – podul de la Hălmeag şi cel de la Crihalma - primele care sunt construite în judeţul Braşov în ultimii cincizeci de ani!”, a spus, după o vizită pe șantier, președintele Consiliului Județean, Adrian-Ioan Veștea.

Fostul pod de lemn, care a fost afectat de inundațiile din ultimii ani, este înlocuit cu unul realizat din beton, în lungime de 97,10 metri și lățimea de 6 metri, din care lățimea părții carosabile ajunge la 5 metri.

Sursa foto: Facebook/ Consiliul Județean Brașov. 

Distribuie articolul:  
|

VEȘTI BUNE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.