VEȘTI BUNE 26 martie 2020

Primul brașovean vindecat de COVID-19 a fost externat din spital

de Administrator | 754 vizualizări

Primul brașovean vindecat de COVID-19 a fost externat. Brașovul dispune de 1.700 de teste pentru COVID-19

Astăzi, prefectul Județului Brașov, Mihai-Cătălin Văsii, a declarat că primul brașovean care a fost vindecat de COVID-19 a fost externat din Spitalul de Boli Infecțioase din Brașov. Este vorba de un bărbat în vârstă de 44 de ani. ”Mulțumesc personalului medical din acest spital și celorlalți angajați ai sistemului de sănătate brașovean, care au o presiune fantastică pe umerii lor. […] Ei sunt eroii acestei zile.”, a afirmat acesta.

O altă veste bună este că 1.700 de teste pentru COVID-19 au ajuns la Brașov, 700 dintre acestea fiind achiziționate cu fonduri de Ministerul Sănătății iar 1.000 donate de către două fundații. ”Laboratorul de biologie moleculară de la Spitalul de Boli Infecțioase este perfect functional și lucrează în două schimburi pentru procesarea probelor recoltate”

La finalul comunicatului, Mihai-Cătălin Văsii roagă toți locuitorii județului să respecte prevederile Ordonaței Militare și să stea în casă, protejând astfel viața lor dar și a celor din jur: ”Dragi brașoveni, trebuie să facem față unei încercări grele. COVID-19 este una dintre cele mai mari amenințări cu care s-a confruntat omenirea de multe decenii. Nu putem trece peste această cumpănă decât împreună. Forța unei comunități stă în solidaritate și în respectarea cu strictețe, de către toți, a regulilor impuse de situația de urgență. Fac încă o dată apel: Stați acasă!” 

Distribuie articolul:  
|

VEȘTI BUNE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.