VEȘTI BUNE 29 octombrie 2019

Primul proiect propus de cetățeni și realizat de Primăria Făgăraș

de Administrator | 724 vizualizări

Programul „Bugetare Participativă Făgăraș” produce primele rezultate

Proiectul de realizare a racordului de acces între șoseaua Combinatului și strada Belvedere din Făgăraș a fost implementat, motiv pentru care luni, 28 octombrie, s-a realizat recepția lucrării. Inițiativa a fost propusă și votată de cetățeni, prin programul de Bugetare Participativă al Primăriei Făgăraș. Acesta este primul proiect finalizat. Altele cinci sunt în derulare.

„Realizarea racordului de acces între șoseaua Combinatului și strada Belvedere” este un proiect de care beneficiază atât locuitorii din zonă, dar mai ales sportivii care își desfășoară activitatea la sala de sport.

Zilnic acest drum este tranzitat de cel puțin 200 mașini: părinți care își aduc copiii la școala de dans / persoane care participă la activități sportive desfășurate în sala de sport; locuitorii străzii Belvedere; clienți și furnizori ai firmelor aflate în această zonă.

Amenajarea cu pavele a acestei căi de acces situată pe domeniul public nu presupune o investiție deosebit de mare pentru că infrastructura acestui drum este deja realizată”, se arată în descrierea proiectului.

Celelalte cinci proiecte propuse și votate de cetățenii din Făgăraș sunt în curs de realizare. În stadiul cel mai avansat se găsesc „Amenajare spațiu multifuncțional în Școala Generală „Ovid Densușianu” Făgăraș” și „Spațiu de joacă în aer liber la creșa Mămăruța”. În curs de implementare sunt și celelalte proiecte, „Făgăraș City App – Ghidul tău digital”, „Reconstrucția scărilor dintre Romarta și BIG”, dar și „Teren de baschet în aer liber”.  

Bugetarea participativă este un proces prin care ideile şi iniţiativele comunităţii făgărășene se manifestă şi se transformă în realitate. Programul, lansat anul acesta, „își propune implicarea cetățenilor Municipiului Făgăraș într-un proces democratic, deschis, incluziv, transparent de deliberare și decizie pentru stabilirea modalității optime de cheltuire a unei părți din bugetul local. Procesul presupune asumarea de către cetățeni a unui rol de participant activ în definirea și abordarea problemelor comunității din care fac parte”, arată Primăria, prin site-ul propriu al programului, https://bp.primaria-fagaras.ro/.

Sursă foto: Facebook/ Bugetare Participativă Făgăraș. 

Distribuie articolul:  
|

VEȘTI BUNE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.