VEȘTI BUNE 2 iulie 2019

Proiectele din Făgăraș, propuse - și acum votate de cetățeni

de Administrator | 376 vizualizări

A început perioada de votare în programul de Bugetare Participativă

Primăria Făgăraș a lansat pe 1 iulie etapa de votare a proiectelor selectate în programul de Bugetare Participativă, propuse chiar de cetățeni. Tot locuitorii municipiului vor avea șansa, de această dată de a decide care dintre proiecte trecute de etapa de jurizare merită să fie implementat.

Doar 5 din cele 25 de proiecte declarate eligibile de Primărie vor primi finanțare și vor fi executate. Votarea se poate face pe platforma online https://bp.primaria-fagaras.ro, până în 26 iulie.

Fiecare votant trebuie să se autentifice pe site-ul amintit, urmând să primească pe telefon un cod necesar logării.

După prima zi de votare, topul este format din proiectele „Spațiu de joacă în aer liber la Creșa Mămăruța”, „Reconstrucție scări – legătura dintre Romarta și BIG”, „Amenajare spațiu multifuncțional la Școala Gimnazială Ovid Densușianu”, „Suport de biciclete pentru elevi” sau „Cișmea cu apă potabilă, cu inscripționare despre obiectivele turistice din oraș”.  

Prima etapă a programului de bugetare participativă s-a derulat în perioada 10 mai – 7 iunie. Fiecare cetățean care locuiește lucrează sau studiază în Făgăraș și are vârsta de cel puțin 18 ani poate a putut să depună în această perioadă proiecte cu idei de cheltuire a banilor publici. În total au fost înscrise 40 de proiecte.

Scopul programului lansat de Primăria Făgăraș este cel de a-i determina pe cetățeni să își asume un rol de participant activ în definirea şi abordarea problemelor comunităţii din care fac parte și să aibă un cuvânt de spus în deciziile privind priorităţile de cheltuire a banilor din bugetul local al municipiului.

Implementarea proiectelor care vor fi câștigătoare se va face începând cu anul curent.

Distribuie articolul:  
|

VEȘTI BUNE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.