VEȘTI BUNE 27 octombrie 2020

Sală de sport nouă la Făgăraș

de Administrator | 1009 vizualizări

Primăria Făgăraș a anunțat că începe organizarea de șantier pentru construcția sălii de sport de la Școala Gimnazială „Ovid Densușianu”. Săptămâna trecută s-a predat amplasamentul către constructor. Investiția, suportată de CNI, se ridică la aproape 7 milioane de lei.

Proiectul este realizat cu fonduri de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Contractul de proiectare și execuție, în valoare de 6,96 milioane de lei, a fost semnat de către Compania Națională de Investiții în decembrie 2019. Demararea lucrărilor a fost amânată din cauza neînțelegerilor apărute între constructor și proiectant, care s-au rezolvat acum.

Întreaga suprafaţă construită va fi de 1.045 mp, după un proiect tip, în cadrul subprogramului Săli de sport, realizat prin cadrul Programului Național de Construcții de Interes Public sau Social derulat de Compania Națională de Investiții. Sala de sport are un regim de înălțime P+1. Parterul va fi dedicat sportivilor și activităților pe care le vor desfășura, iar spațiul de la etaj este dedicat spectatorilor.

Clădirea este dimensionată astfel încât să poată fi utilizată pentru mai multe discipline sportive, existând marcaje cu distanțele de siguranță aferente care permit practicarea mai multor sporturi: baschet, tenis sau volei.

Sala va dispune de o tribună cu 100 de locuri, vestiare pentru sportivi și grupuri sanitare pentru public. Aceasta este destinată uzului didactic, dar va putea fi folosită și în timpul vacanțelor sau week-end-urilor. Totodată, sala poate fi utilizată și pentru activități non-sportive de genul celor culturale sau recreative (serbări, prelegeri, expoziții etc.)”, arată o informare publicată pe pagina de Facebook a Primăriei.

Pentru că risca să se prăbușească, spun autoritățile, fosta sală de sport a Școlii Gimnaziale „Ovid Densușianu” a fost demolată în 2017. S-a ajuns la concluzia că e convenabilă construirea uneia noi, dat fiind faptul că reabilitarea ar fi costat mai mult. „A fost aleasă varianta unei noi clădiri, după ce s-a constatat că reabilitarea celei vechi de 80 de ani ar fi costat mai mult - nu avea fundaţie, era zugrăvită cu humă, iar grinzile și instalația de căldură prezentau probleme”, mai informează Primăria.

Termenul de execuție a lucrărilor este de 10 luni și jumătate, exceptând sezonul rece.

Sursă foto: cni.ro. 

Distribuie articolul:  
|

VEȘTI BUNE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.