VEȘTI BUNE 23 aprilie 2020

Spitalul Făgăraș testează persoanele aflate în linia întâi în lupta cu Covid-19

de Administrator | 676 vizualizări

Până acum, toate testele efectuate sunt negative

Aproximativ 250 de cadre ale Poliției, Jandarmeriei, Poliției Locale, ISU (Făgăraș și Victoria) și ale Ambulanței (Făgăraș și Victoria) vor fi testate săptămână aceasta, cu teste rapide Covid-19, achiziționate de Primăria Făgăraș în urma discuțiilor cu specialiști de la București.

„Am început cu personalul medical și pacienții prezentați la Compartimentul Primiri Urgențe, iar toate testele efectuate până acum sunt negative. Nu avem confirmat niciun caz cu Covid-19, de la debutul epidemiei. După ce va fi finalizată testarea personalului Spitalului Municipal Făgăraș, vom continua cu medicii de familie și personalul Ambulanței Rupea – pentru că și de acolo vin, uneori, ambulanțe”, a declarat Mariana Câju, președintele Consiliului de Administrație al Spitalului Făgăraș.

Prin aceeași procedură au trecut și pacienții Centrului de Dializă. Rezultatele au fost, de asemenea, negative. Aceștia sunt cazați într-un spațiu hotelier împreună cu personalul medical, ca măsură preventivă, conform hotărârii Comitetului Local pentru Situații de Urgență. Președintele Consiliului de Administrație a verificat personal, zilele trecute, condițiile în care cele 40 de persoane sunt nevoite să stea departe de familiile lor, din cauza virusului, pentru a fi protejați cât se poate de mult.

„Ziua de Paște a fost una grea pentru pacienții noștri, aflați departe de familiile lor. Le asigur pe rudele acestora că sunt toți bine, deși sunt departe de ei. Starea lor de sănătate este bună și beneficiază de cele mai bune condiții de cazare și de asistență medicală permanentă. Duminică îi voi vizita din nou, pentru a-i sprijini moral”, a declarat Mariana Câju.

 

Sursă: Primăria Făgăraș

Distribuie articolul:  
|

VEȘTI BUNE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.