VEȘTI BUNE 2 septembrie 2019

Transport public gratuit la Făgăraș

de Administrator | 650 vizualizări

Măsura, valabilă în perioada 16 – 22 septembrie, vrea să contribuie la reducerea poluării

Autoritățile locale din Făgăraș au hotărât ca în săptămâna 16 – 22 septembrie transportul cu autobuzul să fie gratuit în tot municipiul. Măsura a fost adoptată pentru a promova serviciul public de transport, dar și pentru a decongestiona traficul din oraș și totodată de a reduce poluarea. Acțiunea face parte din Săptămâna Mobilității Europene, la care aderă și Făgărașul.

„Se propune promovarea și încurajarea (n.red. utilizării) Transportului Public Local (TPL), prin punerea la dispoziția cetățenilor, anual, a Transportului Public Local cu titlu gratuit pe o perioadă de o săptămână în cadrul campaniei de mobilitate europene. Perioada de desfășurare este 16 – 22 septembrie. Municipiul Făgăraș, ca semnatar al Convenției Primarilor, participă în campaniile de mobilitate în vederea reducerii emisiilor de carbon și creșterea calității vieții cetățenilor. (...) Aceste campanii distractive și eficiente, ce se desfășoară sub egida Comisiei Europene, sunt destinate cetățenilor, în special elevilor pentru promovarea transportului sustenabil – mersul pe jos sau cu bicicleta, folosirea în comun a aceleiași mașini sau a mijloacelor de transport public local pentru reducerea gradului de poluare”, arată hotărârea de Consiliu Local, pusă pe masa aleșilor locali în ședința ordinară din 26 august.

Același document arată că ziua de 22 septembrie este declarată Ziua Europeană fără Maşină.

O acțiune similară a avut loc și anul trecut, la Făgăraș. Atunci, elevii și părinții însoțitori au beneficiat de transport gratuit dacă cei mici purtau uniforma școlară.

Distribuie articolul:  
|

VEȘTI BUNE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.