VEȘTI BUNE 14 octombrie 2019

Un nou fond de burse pentru elevii făgărășeni

de Administrator | 595 vizualizări

Fundația Comunitară Țara Făgărașului și partenerii acesteia vin în sprijinul elevilor, cu burse în valoare de 2.000 de lei. Beneficiarul trebuie să aibă media generală peste 8.00, iar venitul pe membru de familie în ultimele 3 luni să nu depășească 900 lei/lună. Data limită pentru înscrieri este 16 octombrie.

Considerăm că tinerii sunt o valoare importantă a comunității Țării Făgărașului, iar prin educație ei devin membri ai comunității care pot influența pozitiv soarta acesteia. Din acest motiv, dorim să îi susținem pentru a-și continua studiile pe elevii care învață bine, dar care, din cauza veniturilor mici ale familiei din care fac parte, sunt în pericol să abandoneze școala”, scrie printre informațiile publicate pe site-ul Fundației Comunitare Țara Făgărașului.

Fondul de Burse Bilka „Pentru Educaţie în Ţara Făgăraşului” este activ începând cu 24 septembrie 2019, iar data-limită pentru trimiterea aplicațiilor este 16 octombrie 2019. Bursierii selectați vor fi anunțați în data de 24 octombrie 2019. Aceștia trebuie să fie eligibili tineri, cetățeni români cu domiciliul în Țara Făgărașului, care studiază la unităţi de învăţământ.

Vom considera  aplicațiile venite din partea elevilor care sunt în clasele V– XII în anul școlar 2019-2020.

Aplicantul trebuie să fi promovat anul școlar anterior, iar mediile generale anterioare trebuie să fie mai mari de 8.00. Venitul pe membru de familie în ultimele 3 luni să nu depășească 900 lei/lună și, extrem de important, aplicantul să se fi implicat în activități școlare și extrașcolare pe care să le poată dovedi prin documente”, arată Fundația Comunitară Țara Făgărașului.

Valoarea unei burse este de 2.000 de lei, 100 lei reprezintă costuri administrative pentru Fundația Comunitară Țara Făgărașului, iar 1.900 lei sunt destinați bursierilor.

Suma va fi oferită la începutul fiecărui semestru sub formă de produse pe baza listei întocmită de bursier sau de părintele/tutorele acestuia, aici incluzând: transport, cărți, rechizite, masă, cazare/cămin, articole de îmbrăcăminte, încălțăminte, produse de igienă personală, taxe participare la concursuri sau tabere, precum și orice alte costuri necesare activităților curriculare și extracurriculare”, arată sursa citată.

Informaţii suplimentare sunt pe site-ul http://fundatiactf.ro, dar pot fi solicitate la numărul de telefon 0734047672, precum şi pe e-mail: office@fundatiactf.ro.

Distribuie articolul:  
|

VEȘTI BUNE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.