VEȘTI BUNE 11 februarie 2019

Unul dintre cele mai îndrăgite spectacole de balet din lume, în martie, la Făgăraș

de Administrator | 615 vizualizări

„Spărgătorul de Nuci” este adus de Teatrul de Balet din Sibiu

Casa de Cultură din Făgăraș va fi, pe 1 martie a.c., începând cu ora 19:00, gazda unuia dintre cele mai îndrăgite spectacole de balet din lume, „Spărgătorul de Nuci”. Evenimentul este adus în municipiul brașovean de Teatrul de Balet Sibiu (TBS). Biletele s-au pus deja în vânzare și sunt disponibile la casieria Casei de Cultură, de luni până vineri, între orele 09:00 și 17:00.

„Un spectacol de balet care aduce în fața publicului o poveste inspirată din „Spărgătorul de nuci și Regele Șoarecilor”, lucrarea scriitorului E.T.A. Hoffmann.

Evenimentul, care a avut premiera absolută pe 18 decembrie 1892 la Teatrul Imperial Mariinsky din Sankt Petersburg, le propune iubitorilor baletului o călătorie fascinantă în lumea dansului, pe muzica lui Piotr Ilici Ceaikovski.

„Spărgătorul de nuci” este unul dintre cele mai îndrăgite spectacole de balet, din întreaga lume.

Biletele pentru acest eveniment se pot cumpăra de la casieria Casei de Cultură Făgăraș (Bulevardul Mihai Viteazu, nr.1, Făgăraș)”, arată textul evenimentului promovat pe Facebook.

Prețul unui bilet este de 15 lei.

Interpretarea balerinilor sibieni este îndrăgită nu doar în țară, ci și în străinătate. Potrivit presei locale, spectacolul „Spărgătorul de Nuci”, realizat sub egida TBS, s-a jucat cu casa închisă tocmai la Luxembourg, în decembrie 2017.

Programul Teatrului de Balet din Sibiu arată că „Spărgătorul de Nuci” va mai fi pus în scenă doar în 17 februarie, la Cisnădie, astfel că făgărășenii se pot declara norocoși că vor avea ocazia să asiste, chiar la ei acasă, la acest eveniment.

Distribuie articolul:  
|

VEȘTI BUNE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.