VEȘTI BUNE 8 aprilie 2020

Vești bune: Spitalul Municipal din Făgăraș NU va fi spital suport Covid-19

de Administrator | 593 vizualizări

Spitalul Municipal din Făgăraș a fost scos de pe lista spitalelor suport Covid-19

În urma întâlnirii avute ieri cu primarul municipiului Făgăraș, Gheorghe Sucaciu și managerul Spitalului din Făgăraș, dr. Mihaela Pandrea, ministrul Sănătății Nelu Tătaru, a revenit asupra ordinului inițial și a scos Spitalul Municipal Făgăraș de pe lista celor suport Covid-19, astfel că nu vor mai fi trimiși aici pacienți din alte unități spitalicești din județ. Demersurile care au fost făcute pentru protejarea pacienților și a populației au dat rezultate pozitive.

Primarul Gheorghe Sucaciu a precizat acum câteva zile că Ordinul ministrului Sănătății nu este favorabil nici locuitorilor din Țara Făgărașului, nici celor din restul județului Brașov, având în vedere că nu există aparatura necesară pentru a trata persoane infectate cu Covid-19. Acest ordin ar fi trebuit să fie pus în aplicare de către persoane abilitate care să fi venit și să constate la fața locului că nu se pot face circuite la Centrul de dializă, să vadă cu ce se confruntă spitalul din Făgăraș și că nu are aparatura necesară pentru tratarea persoanelor infectate cu acest virus.

”Nu este vorba de egoism sau lipsă de solidaritate, dar după ce am arătat autorităților că spitalul nu este pregătit pentru a trata pacienții, nu ne-a mai rămas decât să demonstrăm că strategia pe care au inițiat-o nu este bună și este împotriva ordonanțelor militare.” afirmă edilul.

Spitalul „Dr. Aurel Tulbure” va trata doar pacienții de la Dializă, pe care îi are deja pe listă, dacă se vor infecta cu noul coronavirus. Conducerea unității spitalicești va realiza urgent un circuit separat, astfel încât eventualele cazuri depistate pozitiv Covid-19 să fie tratate separat, cu personal medical dedicat, pentru a nu lua contact cu ceilalți pacienți sau cadre medicale.

”Fac apel la cele 40 de persoane din Țara Făgărașului care beneficiază de tratament în acest centru, să evite orice contact cu persoane întoarse recent din străinătate și să NU mintă medicii! Pe toți ceilalți, vă rog să rămâneți în case, să ieșiți doar dacă este strict necesar și să respectați întocmai recomandările experților din sistemul sanitar. Dacă am reușit să ne impunem la nivel guvernamental, putem și să respectăm regulile. Pentru sănătatea noastră personală, a familiilor noastre. Să rămânem la ZERO cazuri pozitive, cât putem de mult. Vă mulțumesc pentru mesajele din ultimele zile. Rămânem pe baricade, încercând să prevenim îmbolnăvirile. Sănătate!” este mesajul pe care primarul Gheorghe Socaciu l-a transmis locuitorilor.

Totodată, edilul transmite un mesaj de responsabilizare și cadrelor medicale din spital: ”Stimați medici și personal medical ai Spitalului Municipal Făgăraș, vă rog să NU vă relaxați în urma deciziei favorabile a ministrului Sănătății, pentru că altfel vor fi sortite eșecului toate eforturile administrative de până acum. Pericolul nu a trecut și știți mai bine decât mine acest lucru. Responsabilitatea este și mai mare acum. Respectați protocoalele Ministerului Sănătății, locuitorii Țării Făgărașului au nevoie de garanția că veți acționa cu profesionalism dacă va fi nevoie. Am anulat toate evenimentele de pe raza municipiului și banii pentru organizarea lor i-am redirecționat către spital. Am apelat la colegii primari din zonă ca să contribuie cu sume din bugetele locale pentru dotarea unității în care munciți pentru noi. Fundația Comunitară Țara Făgărașului desfășoară o campanie de strângere de fonduri, în care s-au implicat cetățeni și companii. Toți banii vor fi folosiți pentru achiziționarea de aparatură medicală, echipamente de protecție și materiale sanitare. Vorbim despre peste 1,2 milioane de lei, suma disponibilă în prezent și care va fi suplimentată, pentru ca dumneavoastră și pacienții să fiți în siguranță. Aveți o misiune grea, dar suntem aici ca să vă sprijinim, la fel ca până acum. Rămâneți vigilenți!”

sursă: Primăria Făgăraș

Distribuie articolul:  
|

VEȘTI BUNE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.