OAMENI BUNI 23 iulie 2020

3 lecții de învățat de la comunitatea mamelor de afaceri fericite

de Administrator | 939 vizualizări

Cu afecțiune, încredere și susținere constantă, Asociația Happy Moms crește cu fiecare zi ce trece, asemenea unui copil sănătos, care are parte de o familie închegată. De fapt, cele care îi dau forța și instrumentele să devină mare și puternică, sunt chiar ele – femeile de afaceri, majoritatea mame, care împărtășesc același crez: munca, educația, răbdarea, sacrificiul și perseverența sunt atuuri pentru a reuși.

Dar numai fiind între ele, poți să afli adevărata valoare a unei comunități. Experiența vine cu o mulțime de învățăminte, după cum ne-au spus coordonatorii. Iată, așadar, câteva lecții de viață pe care le poți învăța pe propria piele dacă te alături comunității născute pentru a promova și susține antreprenoriatul feminin.

1. Educația este cheia viitorului

Asociația Happy Moms, înființată în 2014 la Brașov, a devenit o comunitate a femeilor care își doresc își dezvolte afacerile prin educație continuă, se susțin reciproc și care, împreună, susțin proiectele de educație financiară pentru copii și de educație antreprenorială pentru tineri.

Tot ceea ce facem este de a ajuta femeile, copiii, tinerii. Educația este cheia viitorului. Și educația continuă, pentru că învățatul nu se termină după ce am încheiat facultatea. Asta este ceea ce ne animă”, a spus, pentru Vești Bune din Țara Făgărașului, președintele Asociației Happy Moms, lect.univ.dr.ec, brand stategist, Dana Lupșa. 

Tocmai în acest scop, în 15 iunie, a luat startul un program gratuit de dezvoltare, promovare și conexiune ale afacerilor, pentru a susține și mai profund comunitățile de femei-antreprenoare.

Activitățile, programate pe parcursul a 7 săptămâni, au fost tematice și au cuprins teme dedicate afacerilor – de la networking și conectare, la promovare, de la răspunsuri oferite exclusiv de specialiști, la bugete personale, de la dezbateri cu psihologi pe teme de business feminin, la recomandări și articole utile, venite tot de la specialiști.

Faptul că programul a debutat în 15 iunie nu este întâmplător, după cum ne-a dezvăluit președintele Happy Moms: „Am considerat că odată cu începerea vacanței copiilor putem noi să mergem „înapoi la școală”. Pe parcursul școlii suntem prinse mult, iar în perioada asta în care cursurile s-au desfășurat online, practic am preluat mare parte din atribuțiile învățătoarelor și profesoarelor și a fost nevoie să fim mult mai mult alături de copiii noștri decât o făceam înainte. Odată cu finalizarea școlii, am hotărât că e momentul să începem noi să lucrăm. Acum e momentul să ne concentrăm din nou pe afacerile noastre”.

2. Puterea conectivității nu trebuie subestimată

Dana Lupșa a spus și că urmează și alte activități interesante pentru care încă se pot face înscrieri, ca de exemplu atelierul de luni, 27 iulie, unde Gabi Urda - consultant în comunicare și stilist vestimentar, va vorbi despre „Imaginea în aparițiile publice”.

Numărul de locuri este limitat la 30, prin urmare, cei interesați să participe trebuie să se înscrie prin e-mail la brasov@happymoms.ro sau să își rezerve locul în eveniment, cât mai repede. În urma confirmării, participanții vor primi și link-ul pentru Zoom.

Despre acest tip de conferințe, președintele Happy Moms spune că sunt „cea mai eficientă modalitate de a te conecta. Acolo s-au născut tot felul de colaborări, de parteneriate, de proiecte. Este extraordinar, este o atmosferă plină de căldură, de empatie”, a explicat aceasta, subliniind că invitația de a participa se adresează tuturor femeilor interesate.

În comunitatea Happy Moms din Brașov sunt aproape 2.100 de persoane, iar în celelalte din Cluj, Alba Iulia, Făgăraș și Sibiu sunt în fiecare câte 300 – 400 de femei antreprenoare înscrise.

Avem un parteneriat foarte frumos de vreo trei sau patru ani cu Asociația Ave, cu Marciana Streza, care e un lider în comunitatea din Făgăraș. Și ea este preocupată de educație, și pentru ea este o valoare fundamentală și ea, împreună cu câteva doamne se ocupă de a duce mai departe mesajul acesta al întâlnirilor, al educației, al programului. Sunt foarte active și foarte dornice de conectare, de colaborare. Acolo e o adevărată comunitate. Chiar și la întâlniri sunt doamne care participă în mod constant de trei ani. (...) Se ajută, contribuie la diverse cauze ale comunității, au fost multe proiecte care au fost finalizate datorită implicării lor”, a mai spus Dana Lupșa.

3. Optimismul și speranța trebuie combinate cu realismul

Președintele Asociației Happy Moms, lect.univ.dr.ec, brand stategist, Dana Lupșa, spune și că în prezent, evenimentele organizate, au, pe lângă rolul de a forma legături și de a aduce învățăminte, și scopul de a motiva femeile în a-și descoperi propriul potențial. Chiar și în această perioadă, a pandemiei, unde afacerile aproape de orice fel au avut de suferit, există speranță și optimism, dar acestea nu au valoare dacă nu sunt puse în linie cu realitatea.

E nevoie de o doză de optimism și speranță, combinată cu o doză de realism. Nu putem să fim zen și flower power fără să vedem cifrele și fără să acționăm. E nevoie de un mindset anume. Să nu ne pierdem speranța, că o să fie bine, să fim împreună, să ne ajutăm, pentru că femeile sunt în trib, așa am funcționat noi de mii de ani, nu e ceva nou”, a încheiat Dana Lupșa.

Cei care doresc să intre în contact cu Asociația Happy Moms, să fie parte din această comunitate, o pot face prin intermediul paginii de Facebook, Asociația Happy Moms, a e-mail-ului contact@happymoms.ro și a site-ului https://happymoms.ro/.

Distribuie articolul:  
|

OAMENI BUNI

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.