OAMENI BUNI 25 august 2020

Burse pentru 7 tineri dornici de performanță

de Administrator | 1260 vizualizări

Biserica brâncovenească Sf. Nicolae Făgăraș a anunțat luna aceasta că pe lângă cele 16 burse de studiu finanțate în cadrul programului „Bursele Brâncovenești” pentru elevi de liceu/școală postliceală și studenți, anul acesta proiectul s-a dezvoltat cu o secțiune specială: burse de performanță. De acestea vor beneficia alți 7 tineri.

Am considerat că trebuie să îi susținem și să îi motivăm pe tinerii bisericii noastre care au rezultate excepționale. E o investiție pe termen lung, pentru că ei vor ajunge vârfuri în domeniile lor și, dacă acum simt ajutorul comunității în pregătirea lor, când vor ajunge să profeseze vor întoarce acest dar prin profesionalism și implicare la rândul lor”, spune, potrivit paginii de Facebook, Biserica brâncovenească Sf. Nicolae Făgăraș, inițiatorul secțiunii de Performanță din cadrul Burselor brâncovenești, care dorește să rămână anonim.

Coordonatorii acțiunii spun că beneficiarii din rândul elevilor de liceu vor primi câte 1.200 de lei (patru persoane), iar cei care sunt studenți 3.000 de lei (trei persoane).

Ne-am bucurat foarte mult de această inițiativă și de suportul concret pentru realizarea ei. La această idee au aderat încă două familii, astfel încât am putut acorda patru burse a câte 1.200 lei pentru elevi de liceu și trei burse a câte 3.000 de lei pentru studenți, unde evident cheltuielile sunt mult mai mari. Această secțiune inedită a fost anunțată la biserică și pe grupurile de comunicare ale comunității parohiale, iar tinerii au putut depune dosarele până în 10 august”, spune coordonatorul proiectului, Natalia Corlean, conforma aceleiași surse.

În total, valoarea proiectului de acordare de burse pentru toți cei 23 de beneficiari ajunge la 37.800 de lei.

Fondul de burse este constituit din contribuția comunității Bisericii brâncovenești și a altor persoane dornice să sprijine pe tinerii cu potențial. Donațiile au fost făcute fie direct, fie în cadrul unor evenimente caritabile”, se mai arată pe pagina Bisericii.

Prima ediție a Burselor Brâncovenești a fost implementată în anul școlar 2019/2020. Pe lângă bursa anuală, beneficiarii au avut parte și de diverse facilități și oportunități: consiliere vocațională, sprijin logistic (calculatoare), dezvoltare prin voluntariat, susținere comunitară.

Sursa: Biserica brâncovenească Sf. Nicolae Făgăraș

Distribuie articolul:  
|

OAMENI BUNI

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.