OAMENI BUNI 31 iulie 2019

Badea Cârțan, omagiat la Făgăraș la 108 ani de la trecerea în neființă

de Administrator | 1121 vizualizări

Făgărașul va marca vineri, 8 august, împlinirea a 108 ani de la trecerea în neființă a țăranului – cărturar, Badea Cârțan. Ceremonia va începe la ora 10:00 și va cuprinde dezvelirea unei plăci comemorative, depuneri de coroane, dar și o slujbă de pomenire, oficiată de Înaltpreasfințitul Laurențiu Streza.

Cu ocazia împlinirii a 108 ani de când Badea Cârțan a trecut la cele veșnice, vă invităm să luați parte la dezvelirea plăcii comemorative din fața statuii amplasată lângă Casei de Cultură din Făgăraș. 

În cadrul evenimentului va avea loc și o slujbă de pomenire a lui Gheorghe Cârțan , „ţăranul-cărturar” care a învăţat să citească în ciobănie şi a devenit celebru cu drumul pe jos până la Roma, iar la finalul momentului va avea loc o depunere de coroane de flori la statuie.

Vom avem bucuria de a-l avea în mijlocul nostru pe Înaltpreasfințitul Laurențiu Streza, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, care va oficia slujba de pomenire”, au scris organizatorii pe pagina de Facebook a evenimentului.

Placa ce va fi dezvelită vineri este o donație venită din partea Asociației Iia călătoare, în cadrul proiectului dedicat reamenajării spațiilor verzi la statuia lui Badea Cârțan, realizat sprijinul Primăriei Făgăraș și al Casei de Cultură Făgăraș.

Distribuie articolul:  
|

OAMENI BUNI

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.