OAMENI BUNI 20 februarie 2019

Buget de 120.000 de lei pentru Științescu din Țara Făgărașului

de Administrator | 929 vizualizări

Înscrierile proiectelor se încheie în 12 martie

Fondul Științescu, ediția 3.0, pune la bătaie un buget de 120.000 de lei, pentru finanțarea proiectelor care să stimuleze pasiunea pentru științele exacte a copiilor și tinerilor cu vârsta între 6 și 19 ani din Țara Făgărașului. Înscrierile pentru programul derulat sub egida Fundației Comunitare Țara Făgărașului (FCTF) se derulează în perioada 12 februarie – 12 martie, pe site-ul https://fagaras.stiintescu.ro.

Vor primi finanțare cu sume cuprinse între 300 și 12.000 de lei proiecte depuse de profesori și învățători, de echipe compuse din elevi, profesori sau studenți, din pasionați ai științelor din medii profesionale diverse și reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale. Împreună cu un grup de mentori, membrii echipei FCTF vor oferi celor care vor să aplice instruire și consultanță pentru scrierea și implementarea proiectelor și management financiar. Echipele care vor primi finanțare vor beneficia, de asemenea, de suport în comunicare, în motivarea şi implicarea elevilor și în managementul proiectelor”, arată informarea publicată pe site-ul Fondului Științescu.

Lansarea celei de-a treia ediții a programului a avut loc în 12 februarie, dată când s-au și deschis înscrierile. Până în 12 martie durează perioada de aplicații, urmând ca în 15 – 23 martie propunerile să fie jurizate. Proiectele câștigătoare vor fi anunțate în 3 aprilie, iar până în 15 aprilie se vor semna contractele de finanțare. Proiectele vor fi implementate în perioada 15 aprilie – 1 noiembrie 2019.

„Așteptăm proiecte creative, inovative, proiecte prin care elevii să se implice activ, să descopere miracolele naturii, să înțeleagă ce au însemnat marile descoperiri științifice ale oamenilor și ce pot să ne aducă beneficiile tehnologiilor moderne, să învețe cu pasiune științele exacte, dezvoltându-și abilitățile necesare generației de inovatori ai secolului în care trăim, vrem ca ei să înțeleagă utilitatea noțiunilor învățate la școală în diferite contexte cotidiene cu care se confruntă zi de zi”, mai informează site-ul proiectului.

„Științescu” este implementat în Țara Făgărașului de către Fundația Comunitară Țara Făgărașului, în colaborare cu Federația Fundațiile Comunitare din România, cu sprijinul Inspectoratului Școlar al Județului Brașov și finanțatorii Romanian-American Foundation, Avira, Bilka Steel, FENEC Rubber Eastern Europe, Hirschmann Automotive, Stihl România, JTTI Romania și Berg Banat.  

Din anul 2016, de când a început explorarea prin joacă și experiment a ramurilor STEM (științe, tehnologie, inginerie, matematică), Științescu a finanțat 23 de proiecte în valoare totală de peste 185.000 lei. Beneficiarii direcți au fost peste 3.000 de copii și tineri cu vârste între 6 și 19 ani. 

Sursă foto: Facebook/Fondul Științescu.

Distribuie articolul:  
|

OAMENI BUNI

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.