OAMENI BUNI 3 iulie 2020

Cea mai grea întrebare și cele mai bune răspunsuri

de Administrator | 1240 vizualizări

YouthBank Făgăraș se pregătește să dea startul unei serii de conferințe online cu invitați speciali în cadrul proiectului „Ce vrei să faci când crești mare?”

YouthBank Făgăraș organizează, în luna iulie, o serie de conferințe online care să îi ajute pe tinerii făgărășeni, dar nu numai, să se orienteze mai ușor spre o carieră care să îi împlinească, găsind astfel răspunsuri la o întrebare grea pentru mulți: „Ce vrei să faci când vei fi mare?”. În fața participanților vor ajunge, rând pe rând, prin intermediul internetului, specialiști din domenii diverse precum jurnalism, psihologie, arhitectură, teatru, medicină, inginerie, IT și altele. Înscrierile sunt deschise până în 10 iulie.

Activitatea va cuprinde 6 discuții de „Spune pe bune”, la pachet cu 10 conferințe despre profesii, arată organizatorii.

Suntem foarte entuziasmați să începem atât seria de conferințe despre profesii, cât și consiliere vocațională în sine, alături de Corina Angelescu, de la Universitatea Alternativă.

Chiar dacă realizăm doar după o perioadă mai lungă de timp, fiecare om pe care îl cunoaștem își lasă o amprentă în gândirea noastră. O discuție poate deveni ușor punctul de start al unui plan de viitor. Singurul sfat pe care îl avem pentru persoanele care vor să participe sau pentru cei care sunt indeciși este să accepte schimbări și să nu se teamă să iasă din zona de confort. Doar când încercăm ceva nou, o activitate, o carte, o conferință, putem vedea un progres, o evoluție în noi”, a declarat, pentru Vești Bune din Țara Făgărașului, reprezentantul YouthBank, Ștefania Pică.

Printre vorbitori se vor număra și Anca Zaharia (jurnalistă și scriitoare), Marcela Motoc (actriță), Mirona Păun (psiholog clinician și antreprenor), Ioana Hașu-Georgiev (jurnalist și cercetător), Alina Torok (psiholog, logoped), Iulia Damian (însoțitor de zbor). Cuvinte de încurajare și sfaturi a avut și Sorina Suciu, alumni Youth Bank Făgăraș, în prezent studentă. 

Evenimentul este destinat oricărei persoane interesate să se informeze în legătură cu profesiile propuse, în special tinerilor. În acest context, am reușit să colaborăm cu invitați care au plecat din Făgăraș, alături de care participanții pot empatiza mai ușor, cât și din orașe mari ale României care ne pot aduce o altă perspectivă. Acest fapt cred că este un adaos de valoare discuțiilor prin oportunitatea de a explora diferențele și asemănările aceleiași profesii, în mai multe contexte”, ne-a mai explicat reprezentantul YouthBank.

Activitatea face parte din proiectul „Ce vrei să faci când crești mare”. Primul pas în a fost făcut luna trecută, când organizatorii au rugat tinerii făgărășeni ca prin intermediul unui formular online să îi ajute să înțeleagă care sunt domeniile care îi interesează cel mai mult.

Cele mai propuse domenii au fost ingineria, informatica și medicina. Ne-a entuziasmat pe de altă parte faptul că au existat si propuneri mai diverse, din diferite domenii precum jurnalismul, arhitectura sau actoria”, ne-a spus Ștefania Pică.

Înscrierile, deschise până în 10 iulie

Înscrierile sunt deschise până pe 10 iulie și se fac prin completarea unui formular:  https://forms.gle/EudMFX9rZphvbNir8.

YouthBank este un program internațional de voluntariat cu și despre tineri, găzduit la nivel local de către Fundația Comunitară Țara Făgărașului.

Urmărește progresul proiectului aici: https://facebook.com/events/s/ce-vrei-sa-te-faci-cand-cresti/580612249509692/?ti=as

Distribuie articolul:  
|

OAMENI BUNI

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.