OAMENI BUNI 4 martie 2019

Făgărășenii au dăruit României un Mărțișor realizat din suflete umane

de Administrator | 881 vizualizări

La Făgăraș s-a marcat ziua Mărțișorului într-un mod cu totul inedit. 365 de elevi de la Colegiul Național „Radu Negru”, respectiv cât numărul zilelor într-un an, au format, cu ajutorul cartonașelor alb-roșii firul unui mărțișor uriaș. Activitatea s-a desfășurat vineri, de 1 Martie, în curtea interioară a Cetății Făgăraș. Rezultatul a fost imortalizat într-o imagine realizată din dronă, cât și într-un filmuleț, ambele devenite virale imediat pe rețelele de socializare.  

„Elevii Colegiului Național „Radu Negru" au realizat un mărțișor uman în Cetatea Făgărașului. Au împletit firul alb al culturii populare cu firul roșu al istoriei locale. Salutăm inițiativa Consiliului Școlar al Elevilor și mulțumim atât celor 365 de elevi implicați, cât și cadrelor didactice care au susținut activitatea”, este postarea publicată alături de imaginea mărțișorului pe pagina de Facebook a Colegiului Național „Radu Negru”.

Acțiunea a fost realizată în premieră, probabil și națională, nu doar locală. 

„Am dat curs inițiativei Consiliului Școlar al Elevilor de la Colegiul nostru. Elevii au venit cu propunerea să realizăm un mărțișor uman. Luând tradiția cu cele 365 de zile, astăzi în Cetatea Făgărașului reînnodăm firul mărțișorului din suflete umane”, a spus directorul Colegiului, profesoara Maria Racu, pentru Televiziunea Făgăraș.

Ideea de a realiza firul alb-roșu al mărțișorului cu un număr de 365 de elevi nu este întâmplătoare, mai susțin inițiatorii, care punctează că legendele spun că firul mărţişorului, funie de 365 sau 366 de zile, ar fi fost tors de Baba Dochia, în timp ce urca turma la munte.

Activitatea a fost pusă la cale de Colegiul Național „Radu Negru”, în parteneriat cu Muzeul Țării Făgărașului „Valer Literat”, Casa municipală de Cultură Făgăraș, Echipa Dăruiește Bucurii și Red Video Făgăraș.

VIDEO, AICI! 

Sursă foto: Facebook/Colegiul Național „Radu Negru”. 

Distribuie articolul:  
|

OAMENI BUNI

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.