OAMENI BUNI 17 februarie 2019

Ghiozdane ergonomice pentru 90 de copii din Țara Făgărașului

de Administrator | 1156 vizualizări

Proiectul „Ghiozdănelul călător” al Asociației Iia Călătoare și implementat prin Bikeathon Ţara Făgăraşului 2018 a ajuns la cei 90 de beneficiari ai săi. Copiii din satele Şoars, Mândra, Ohaba, Şona, Drăgus, Cincu, Hârseni, Jibert şi Dacia au primit astfel ghiozdane ergonomice dotate cu rechizite.

«Acum am un ghiozdan în care îmi încap toate cărţile şi nu mai trebuie să vin cu plăsuţă la şcoală».

Aşa a reacţionat unul dintre cei 90 de copii care au primit ghiozdane ergonomice dotate cu rechizite în cadrul proiectului Ghiozdănelul călător iniţiat de Asociaţia Iia Călătoare şi implementat prin Bikeathon Ţara Făgăraşului 2018.

Copiii beneficiari ai proiectului au fost din satele: Şoars, Mândra, Ohaba, Şona, Drăgus, Cincu, Hârseni, Jibert şi Dacia.

Din numărul total de ghiozdane, 35 au fost donate de către firma Herlitz, restul fiind achiziţionate din fondurile care s-au strâns în urma concursului Bikeathon. De asemenea, din aceste fonduri s-au achiziţionat rechizitele necesare şi articole de igienă personală.

Mulţumim tuturor celor care au contribuit la bucuria acestor copii dragi!”, arată un mesaj postat pe Facebook de reprezentanții Bikeathon Țara Făgărașului.

Înscrierile proiectelor la a VI-a ediție Bikeathon Țara Făgărașului se derulează până în 28 februarie. Concursul de pedalat care strânge fonduri pentru proiecte din comunitate, revine în 2019 pe data de 8 iunie.

Anul trecut, la a V-a ediție a concursului au participat 736 de bicicliști, care au pedalat pentru 14 proiecte înscrise pe platforma de strângere de fonduri implementată de Fundaţia Comunitară Ţara Făgăraşului. Atunci s-au adunat fondurile necesare pentru ca aceste proiecte să poată prindă viață. Suma mobilizată a fost de 161.756 lei, obținută din proiecte, sponsorizări și donații. 350 de susținători au ales să contribuie financiar la Bikeathon, astfel încât proiectele propuse de comunitatea din Țara Făgărașului să poată fi realizate.

Sursă foto: Bikeathon Țara Făgărașului. 

Distribuie articolul:  
|

OAMENI BUNI

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.