OAMENI BUNI 12 august 2018

IPS Serafim Joantă, în comuniune cu locuitorii din Șinca Nouă

de Administrator | 1116 vizualizări

Locuitorii din Șinca Nouă s-au îmbrăcat în haine de sărbătoare pentru întâlnirea cu ÎPS Serafim

La invitația autorităților locale din comună, IPS Serafim Joantă, Mitropolitul Ortodox Român al Germaniei, Europei Centrale și de Nord a venit la Șinca Nouă unde, împreună cu un sobor de preoți, a săvârșit Sfânta Liturghie. Înaltpreasfințitul a fost așteptat de oamenii din sat după rânduială, îmbrăcați în costume tradiționale, fiind întâmpinat cu pâine și sare, dar și cu călăreți și o caleașcă cu cai.

 În semn de mulțumire, la sfârșitul Sfintei Liturghii, autoritățile comunei i-au oferit Înaltpreasfințitului Serafim un act de înaltă apreciere.

ÎPS Serafim, mitropolitul românilor din Germania, Europa Centrală și de Nord s-a născut la data de 4 septembrie 1948, în Țara Făgărașului, satul Boholț și a fost cel mai mic dintre cei cinci copii ai familiei Joantă. A absolvit gimnaziul și liceul la Făgăraș, a urmat Facultatea de Teologie din Sibiu iar studiile de doctorat le-a urmat la Institutul Saint George din Paris. În anul 1993 este ales arhiepiscop al Berlinului și mitropolit al Europei Centrale.

sursa foto: facebook

Distribuie articolul:  
|

OAMENI BUNI

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.