OAMENI BUNI 6 iunie 2019

Peste 25 de proiecte depuse în programul de Bugetare Participativă

de Administrator | 876 vizualizări

Înscrierile se încheie vineri, 7 iunie

Programul de Bugetare Participativă al Primăriei Făgăraș înregistrează, cu o zi înainte de încheierea înscrierilor, 26 de proiecte. Cele mai multe sunt în categoria „Spații verzi, locuri de joacă și amenajare spații publice”.

Printre necesitățile incluse în proiecte de cetățeni până acum se numără „Montarea de platforme subterane de colectare a deșeurilor”, „Amenajare spații de joacă și relaxare”, „Creșterea siguranței locuitorilor de pe străzile de la intrările în oraș”, „Teren de baschet în aer liber”, „Amenajare trotuar și parcare pe strada Azotului”, „Mese de ping pong pe Câmpului”, „Spațiu de joacă în aer liber la creșa Mămăruța”, „Pistă de alergare cu tartan la Stadionul Municipal Făgăraș”, „Realizarea racordului de acces intre șoseaua Combinatului si strada Belvedere”, „Loc de joacă pentru copii și iluminat public”, „Reconstrucția scărilor de la legătura magazinului Romarta și BIG”, „Parc cu destinație de citit, relaxare și joacă -Regina Maria”, „Fluidizarea traficului”, „Făgăraș City App”, „Amenajare spații pentru depozitarea deșeurilor menajere – Combinat, Galați și Salcâmului”, „Semaforizarea intersecției Doamna Stanca/ Spitalul Municipal”, „Semaforizarea trecerii de pietoni din dreptul hotelului Bulevard”, „Amenajare Terasa Litoral”, „Cișmea cu apă potabilă cu inscripționare obiective turistice Făgăraș”, „Lucrările simpozionului Octavian Paler Făgăraș”, „Stație de încărcare mașini electrice”, „Restaurarea și curățarea Statuii Badea Cartan”, „Fapte bune pentru sănătate – Spitalul Municipal Făgăraș”, „Manutanța – o clădire cu istorie”, „Îmbunătățire parcări strada Tăbăcari” sau „Amenajarea Alee multifuncțională la Școala Gimnazială Ovid Densușianu”.

Bugetarea participativă își propune implicarea cetățenilor Municipiului Făgăraș într-un proces democratic, deschis, incluziv, transparent de deliberare și decizie pentru stabilirea modalității optime de cheltuire a unei părți din bugetul local. Procesul presupune asumarea de către cetățeni a unui rol de participant activ în definirea și abordarea problemelor comunității din care fac parte.

Bugetarea participativă este un proces prin care ideile şi iniţiativele comunităţii făgărășene se manifestă şi se transformă în realitate.

Prin intermediul acestui instrument, cetățenii Municipiului Făgăraș identifică micile probleme ale comunității și propun soluții de rezolvare sub formă de proiecte. Aceste proiecte propuse vor fi evaluate de către o comisie special desemnată în acest sens, iar după validare vor fi supuse votului cetățenilor. Proiectele care vor întruni cel mai mare număr de voturi vor fi implementate de către Primăria Municipiului Făgăraș”, arată site-ul unde se pot depune proiecte, https://bp.primaria-fagaras.ro/.

După ce se încheie perioada depunerii proiectelor, adică vineri, 7 iunie, urmează analizarea acestora (10 – 28 iunie), votul public (1 iulie – 26 iulie) și apoi implementarea.

Distribuie articolul:  
|

OAMENI BUNI

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.