VEȘTI BUNE 22 februarie 2019

Școala Gimnazială nr.7 din Făgăraș, modernizată cu aproape 10 milioane de lei

de Administrator | 1443 vizualizări

Unitatea de învățământ va avea 5 noi laboratoare dotate și utilate

Școala Gimnazială nr.7 din Făgăraș va intra în reabilitate și modernizare, anunță primarul Gheorghe Sucaciu. Investiția, suportată din fonduri europene, se ridică la aproape 10 milioane de lei. Printre lucrările care vor fi demarate se numără construirea unui nou etaj, care va găzdui 5 laboratoare, dar și o sală de sport, respectiv un lift exterior pentru persoanele cu dizabilități.

„Unul dintre proiectele cu finanțare europeană vizează modernizarea Școlii Gimnaziale nr.7.

Primăria Făgăraș a obținut 9.910.087, 09 lei, echivalentul a 2.127.769,83 euro pentru aceste investiții, printr-un proiect depus prin Programul Operațional Regional.

Astfel, pentru îmbunătățirea condițiilor de studiu, clădirea va fi reabilitată, modernizată și extinsă cu încă un etaj unde vor fi 5 laboratoare (fizică, chimie, informatică , științele naturii și limbi străine), dotate și utilate conform specificului fiecăruia.

De asemenea, se va construi o sală de sport, iar pentru asigurarea accesului persoanelor cu dizabilități în școală, va fi construit un lift exterior.

Îmbunătățirea ofertei educaționale va contribui semnificativ la îmbunătățirea calității vieții populației din municipiul Făgăraș

Vreau să le mulțumesc din nou, colegilor din Primăria Făgăraș pentru munca depusă la toate proiectele pe care le avem în desfășurare”, arată mesajul publicat joi pe Facebook de primarul Făgărașului.

De peste o săptămână, edilul Sucaciu a inițiat o campanie de comunicare pe Facebook, prin care prezintă proiectele câștigate în ultimul timp de Primăria Făgăraș. Printre acestea se numără reabilitarea cu aproape 22 de milioane de lei a Cetății Făgăraș, lucrări de modernizare a infrastructurii din oraș, cum ar fi despre extinderea canalizării pe mai multe străzi din oraș, investiție care se cifrează la aproape 3,5 milioane de lei sau modernizarea a peste 6.500 de metri de drumuri din oraș, respectiv 11 străzi, investiție ridicată la 9,3 milioane de lei.

Toate mesajele se încheie cu promisiunea că revenirii „cu noi informări”.

Sursă foto: Facebook/Gheorghe Sucaciu

Distribuie articolul:  
|

VEȘTI BUNE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.